הרפורמה בחשמל יוצאת לדרך: כמה זה יחסוך בכיס שלנו?

הרפורמה בחשמל הושקה היום ותיכנס לתוקף ב-25 ביולי. במסגרת הרפורמה כל צרכן בישראל לבחור מאיזה ספק הוא רוכש את החשמל. המהלך צפוי להקנות לצרכנים הנחה של 5%-20% מתעריף צריכת החשמל השנתי

ליעם אדיב צילום: ללא
חברת החשמל
חברת החשמל | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90
2
גלריה

במסיבת עיתונאים שנערכה היום (רביעי), הושקה רפורמת החשמל שתיכנס לתוקף ב-25 ביולי. החל מיום חמישי בשבוע הבא, יוכל כל צרכן בישראל לבחור מאיזה ספק הוא רוכש את החשמל. מדובר במהלך שעשוי להקנות לצרכנים הנחה של 5%-20% מתעריף החשמל השנתי, ולחסוך לכל משק בית מאות ואף אלפי שקלים, בהתאם להצעות המספקים, לאופי השימוש ולשעות צריכת החשמל.

הרפורמה מהווה צעד נוסף לעבר שבירת מונופול החשמל. היקף השוק כיום עומד על יותר מ-30 מיליארד שקלים בשנה. במשרד האנרגיה והתשתיות מצפים כי לפחות 12 מיליארד שקלים, ויותר ממיליון לקוחות, יעברו לחברות פרטיות. אם ההנחות בחשבון החשמל אכן יגיעו ל-20%, כשני מיליארד שקלים יחזרו לצרכנים.

השר אלי כהן
השר אלי כהן | צילום: אבשלום ששוני

עד כה, רק ללקוחות בעלי מונה חכם הייתה האפשרות לעבור למספק חשמל פרטי. הרפורמה שתיכנס לתוקף בשבוע הבא תאפשר שיוך צרכנים למספקים גם ללא מונה חכם. כך כל משק בית יוכל להתקשר עם אחת משמונה החברות המספקות חשמל באופן פרטי.

בין המחזיקות ברישיון אספקת חשמל שיעמדו לרשות הצרכן נמנות "אלקטרה פאוור", "פזגז", "משאב אנרגיה", "הוט", "בזק", "סלקום" ועוד. "אנחנו כבר מקדמים בימים אלה את שלב ב' של הרפורמה", אמר שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, "כך שההנחה תלך ותגדל בהמשך".

תגיות:
חברת החשמל
/
אלי כהן
/
חשמל
/
הרפורמה בחשמל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף