בכל שנה נלגמות בישראל כ-350 מיליון כוסות של קפה טורקי. כ-500 פולי קפה נדרשים לייצור שקית אחת של 100 גרם קפה. בכל שיח קפה יש 3,500 פולי קפה.
80% מצרכני "טורקי" מכינים קפה עם מים רותחים ו-20% בלבד מכינים אותו בשיטת הבישול המסורתית – בישול קפה טחון עם מים עד לרתיחה.
ייצור קפה טורקי עלית החל ב-1963 במפעל "קפה קו" בלוד, שם הוא מיוצר עד היום. תערובת (blend) "טורקי" הינה סודית ומכילה לא פחות משמונה זנים שונים של קפה. יותר מ-1,600 חומרים שונים, הנוצרים בזמן הקלייה, מרכיבים את טעמו וריחו המיוחד.