מחיר: 190/110 שקלים, בהתאם לקוטר
ברשת הקונדיטוריות מצאנו מבחר עוגות גבינה מעוצבות בשילובים חדשניים לצד עוגות קלאסיות.
מאפה טייגר גבינה וארמנה: מצוין, עם בצק קראנץ’ במילוי גבינה מתוקה ודובדבני אמרנה, טוויסט מעניין לעוגות השמרים הקלאסיות. השילוב של הבצק עם המילוי פשוט עובד באופן מושלם, והחמיצות של הדובדבנים הופכת כל ביס למענג. מומלץ לכל מי שמחפש אלטרנטיבה לעוגות הקרם.
מחיר: 149־65 שקלים
כאן השיקו קולקציית מאפים חלביים עשירה ומגוונת בניצוחה של השף־קונדיטורית רוסלה יונה. בין המאפים: עוגת גבינה ניו־יורקית, טורטה ריקוטה פטל, עוגת גבינה פירורים בציפוי פירורי בצק פריך ובאטרקראסט – עוגת גבינה קרה עם תחתית וציפוי של קרמבל חמאה וקרמל.
עוגת פלורנטינה: בסיס חמאתי של קרמבל שוקולד ואגוזי לוז שפשוט אי אפשר שלא להתאהב בו, ומעליו גבינת שמנת ניו־יורקית קלאסית עם שבבי שוקולד לבן, ציפוי קרם שנטיל וטווילים של פלורנטין. עוגה שאולי נראית מעט מוגזמת ומתוקה מדי במבט ראשון, אז זהו שלא.
מחיר: 168־64 שקלים
במאפיות הבוטיק מציגים ספיישל עוגות גבינה, קישים, מאפים מלוחים, בלינצ’ס ולחמי בוטיק. במחלקת העוגות מצאנו מוס גבינה ושוקולד לבן עם פירות יער, ליים ונענע, בראוניז שוקולד, גבינה ונוטלה וגם כנאפה במלית גבינת ריקוטה ופיסטוקים.
כנאפה: מגיעה בתבנית בקוטר 23 ס”מ ולצדה בקבוק מי סוכר ושקית שברי פיסטוקים. אם אתם פחות בקטע של “עשה זאת בעצמך” ודחיית סיפוקים, הכנאפה המצוינת הזאת פחות בשבילכם. תחילה חיממנו את הכנאפה במשך כעשר דקות בתנור בחום של 140 מעלות. בזמן ההגשה פיזרנו את הפיסטוקים ומזגנו מי סוכר. התוצאה: כנאפה עדינה עם שילוב מדויק של שערות מתוקות וגבינה נימוחה שהיה כיף לאכול עם הכפית.
מחיר: 139־49 שקלים
ברשת הפטיסרי השיקו מהדורה מיוחדת של עוגות גבינה, מאפי גבינה ושאר קינוחים על טהרת הגבינה. בין החידושים השנה: פילדלפיה – עוגת גבינה אפויה על בסיס בראוניז שוקולד, גארבטו – עוגת גבינה אפויה קלאסית, בעיטור קרם אינגליז, ולוטוס טבעוני – עוגת שכבות ביסקוויט וקרם לוטוס טבעוני.
עוגת פילדלפיה: תחתית הבראוניז עשירה ושוקולדית עם טופ גבינה קלאסי, והמתיקות שלה נשברת עם קרם מעט לימוני. זו עוגה יפהפייה וקולעת למטרה גם למי שלא עף על הז’אנר.
עוגת לוטוס טבעונית: פחות מלהיבה. הביסקוויט נשאר פריך, הקרם טעים והוא ממש במרקם מוס, רק שלא הצלחנו למצוא את ההגדרה הנכונה שלו, אבל בואו נגיד שלוטוס הוא לא הדבר הראשון שעלה לנו בראש. מעל יש שוקולד נהדר ופצפוצי. מה שכן, היא מאוד מתוקה, אז אי אפשר להתחזר עליה.
מחיר: 148־64 שקלים
סטריפ עוגת גבינה ומרמלדת לימון: בסיס פריך וחמאתי, שמעליו מוס לימוני חמצמץ קלות, שכבה של מוס גבינה מענג ומעל מרמלדה מושלמת. זו עוגה מצוינת, נראית נפלאה ומאוד אביבית.
סברינה: בצק נהדר, אם כי הרום שבו הוא טבול משאיר בפה טעם לוואי קל. אהבנו את קישוט הדובדבן שבאופן מפתיע לא היה מתוק מדי והשתלב מצוין עם הקרם הקליל.
מחיר: 149־18 שקלים
ניכר שהשנה השף־קונדיטור מיקי שמו החליט ללכת על הקלאסי, כאשר רוב העוגות מתמקדות בטעמים מוכרים ואהובים, בין השאר במסגרת קולקציית “ארץ זבת חלב”.
עוגת גבינה אפויה קלאסית: מגיעה בגרסת פס, סופר נוסטלגית, אוורירית ומתקתקה, ממש כמו שהיינו אוכלים לצד התה אצל סבתא.
עוגת גבינה אפויה ושטרויזל: עוגה קלאסית עם בצק מעט דחוס, שהאווריריות של הגבינה בהחלט מצילה אותה.
מחיר: 150־45 שקלים
במקום היפואי משיקים תפריט עוגות וקינוחים טבעוני. לדוגמה: עוגת “גבינה” טבעונית, פאי לימון על בסיס פייטה (שבבי קרמל פריכים) עם פירות יער מעל וגם קראנץ’ קינמון.
פאי לימון: הבסיס כולל חמאת קקאו, פייטה ופקאן והיה פריך. זה לא הציל כל כך את הפאי מכיוון שהמלית לא זכתה להתלהבות יתרה.
מחיר: 165־45 שקלים