משרד החקלאות פרסם את נתוני הצריכה של המאכלים הפופולריים לקראת ראש השנה. מהנתונים עולה, כי הישראלי הממוצע צורך 21 ק"ג דגים בממוצע בשנה ובשבוע הקניות לקראת ראש השנה צריכת הדגים מזנקת בכ-78%. 

עוד עולה,  כי בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.8 ק"ג דגים, כאשר כ-30% מכמות זו היא של דגים טריים. לעומת זאת, במהלך החודש הקודם לערב ראש השנה נוסקת צריכת הדגים לכ-2.3 ק"ג בממוצע לנפש.

בשבוע שלפני ראש השנה, צריכת הדגים הטריים מהווה כ-38% מסך התצרוכת של דגים בכלל (טריים וקפואים), לעומת כ-30% בממוצע על פני כל השנה.

במשרד החקלאות ציינו שמהנתונים עולה שהבשבוע שלפני ראש השנה הדג המוביל במכירות ברשתות השיווק הוא האמנון, עם כ-36% מסך מכירות הדגים.

אחריו מדורג דג הסלמון עם כ-29%, במקום השלישי והרביעי מדורגים הקרפיון והדניס עם כ-4.5% ואחריהם הנסיכה והכסיף – 4% מסך צריכת הדגים בשבוע הקניות לחג.

עוד עולה מהנתונים, כי בשנת 2019 נצרכו כ-194 אלף טונון דגים (במונחי דג שלם), כאשר רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-90%).

כ-176 אלף טונות מהיבוא הם של דגים קפואים וכ-18 אלף טונות מייצור מקומי.

במשרד החקלאות הבהירו, כי הייצור המקומי של דגים נחלק לשלושה מקורות: בריכות דגים – כ-13,400 טונות, החקלאות הימית – כ-3,500 טונות והדייג בים התיכון ובכנרת – כאלף טון.

המחיר הממוצע של דג סלמון טרי (ייבוא) עמד אשתקד על 73.61 שקל לק"ג, של דג קרפיון טרי (ישראלי) – 44.16 שקל לק"ג, דג דניס טרי (ישראלי וייבוא) – 49.13 שקל לק"ג ודג כסיף טרי (ישראלי) – 35.61 שקל לק"ג.

תפוחים (צילום: מיכל פתאל, פלאש 90)
תפוחים (צילום: מיכל פתאל, פלאש 90)

המחיר הממוצע של דג אמנון טרי (ישראלי) עמד על 35.04 שקל לק"ג ודג בורי טרי (ישראלי) – 49.27 שקל לק"ג.

עוד עולה מנתוני משרד החקלאות, כי הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-18.1 ק"ג בשר בקר (טרי וקפוא). אשתקד הישראלים צרכו כ-164 אלף טונות בשר, כאשר רק כ-14% מהכמות היא בשר שנשחט בישראל וכ-86% מהכמות היא בשר מיובא.

בשבוע הקניות לקראת ראש השנה נצפית עלייה חדה של כ-100% בביקוש ובצריכה לעומת כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק בשאר ימות השנה.

על פי נתוני ה-OECD צריכת הבקר בישראל היא במקום הרביעי בעולם, כאשר בראש הרשימה עומדות ארגנטינה עם 38 ק"ג בממוצע לנפש, ארה"ב – 26.3 ק"ג לנפש וברזיל – 25.1 ק"ג לנפש.

הצריכה המקומית של עוף בישראל היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-64 ק"ג לנפש בשנה, בעוד שהצריכה במדינות ה-OECD נאמדת בכ-31.3 ק"ג לנפש בשנה.

עוד עולה מנתוני משרד החקלאות, כי ייבול הרימונים השנה צפוי לעמוד על כ-35 אלף טונות, נמוך יותר משמעותית לעומת אשתקד – כ-55 אלף טונות.

עוד עולה מהנתונים, כי בישראל נטועים כ-40 אלף דונם מטעי תפוחים והייבול בשנת 2019 עמד על כ-104 אלף טון. הישראלי הממוצע אוכל בשנה כ-14.7 ק"ג תפוחים. בשבוע הקניות לקראת ראש השנה צריכת התפוחים מזנקת בכ-64%.