עוד עולה, כי בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.8 ק"ג דגים, כאשר כ-30% מכמות זו היא של דגים טריים. לעומת זאת, במהלך החודש הקודם לערב ראש השנה נוסקת צריכת הדגים לכ-2.3 ק"ג בממוצע לנפש.
בשבוע שלפני ראש השנה, צריכת הדגים הטריים מהווה כ-38% מסך התצרוכת של דגים בכלל (טריים וקפואים), לעומת כ-30% בממוצע על פני כל השנה.
במשרד החקלאות ציינו שמהנתונים עולה שהבשבוע שלפני ראש השנה הדג המוביל במכירות ברשתות השיווק הוא האמנון, עם כ-36% מסך מכירות הדגים.
אחריו מדורג דג הסלמון עם כ-29%, במקום השלישי והרביעי מדורגים הקרפיון והדניס עם כ-4.5% ואחריהם הנסיכה והכסיף – 4% מסך צריכת הדגים בשבוע הקניות לחג.
עוד עולה מהנתונים, כי בשנת 2019 נצרכו כ-194 אלף טונון דגים (במונחי דג שלם), כאשר רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-90%).
כ-176 אלף טונות מהיבוא הם של דגים קפואים וכ-18 אלף טונות מייצור מקומי.
במשרד החקלאות הבהירו, כי הייצור המקומי של דגים נחלק לשלושה מקורות: בריכות דגים – כ-13,400 טונות, החקלאות הימית – כ-3,500 טונות והדייג בים התיכון ובכנרת – כאלף טון.
המחיר הממוצע של דג סלמון טרי (ייבוא) עמד אשתקד על 73.61 שקל לק"ג, של דג קרפיון טרי (ישראלי) – 44.16 שקל לק"ג, דג דניס טרי (ישראלי וייבוא) – 49.13 שקל לק"ג ודג כסיף טרי (ישראלי) – 35.61 שקל לק"ג.
המחיר הממוצע של דג אמנון טרי (ישראלי) עמד על 35.04 שקל לק"ג ודג בורי טרי (ישראלי) – 49.27 שקל לק"ג.
עוד עולה מנתוני משרד החקלאות, כי הישראלי הממוצע צורך בשנה כ-18.1 ק"ג בשר בקר (טרי וקפוא). אשתקד הישראלים צרכו כ-164 אלף טונות בשר, כאשר רק כ-14% מהכמות היא בשר שנשחט בישראל וכ-86% מהכמות היא בשר מיובא.
בשבוע הקניות לקראת ראש השנה נצפית עלייה חדה של כ-100% בביקוש ובצריכה לעומת כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק בשאר ימות השנה.
על פי נתוני ה-OECD צריכת הבקר בישראל היא במקום הרביעי בעולם, כאשר בראש הרשימה עומדות ארגנטינה עם 38 ק"ג בממוצע לנפש, ארה"ב – 26.3 ק"ג לנפש וברזיל – 25.1 ק"ג לנפש.
הצריכה המקומית של עוף בישראל היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-64 ק"ג לנפש בשנה, בעוד שהצריכה במדינות ה-OECD נאמדת בכ-31.3 ק"ג לנפש בשנה.
עוד עולה מנתוני משרד החקלאות, כי ייבול הרימונים השנה צפוי לעמוד על כ-35 אלף טונות, נמוך יותר משמעותית לעומת אשתקד – כ-55 אלף טונות.