לכבוד יום התה הבינלאומי: יצאנו לדגום תערובות, לנסות תיונים ולהגיש לכם חם

לרגל יום התה שיצוין ב-15 בדצמבר, בדקנו וטעמנו מספר תערובות ותיונים של המשקה הנצרך ביותר בעולם (אחרי מים כמובן). מוגש חם - ואפילו רותח

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אירני סחר- תה מאצ'ה
אירני סחר- תה מאצ'ה | צילום: אסף לוי
6
גלריה

התה שנחלט במקום מועבר לחביות ונמזג מברזי בירה לכוסות רב־פעמיות. בתפריט תמצאו מגוון רחב של משקאות קרים וחמים, בשילוב מאצ'ה יפנית ופניני טפיוקה. את המשקאות מלווים מאפים מיוחדים שפותחו במאפיית "לחמים" השכנה ומשלבים חליטות תה ומאצ'ה בתוכם. והלהיט הנוסף בדרך - גלידת מאצ'ה שתוגש בגביעי ופל ירוקים, על בסיס תרד, קייל ומאצ'ה, ללא גלוטן. להשיג בחנות הקונספט ובאתר האונליין.

Tlab fruity cheese team
Tlab fruity cheese team | צילום: אפרת אשל
ויסוצקי חווית הצ'אי
ויסוצקי חווית הצ'אי | צילום: סטודיו ברוך נאה
ויסוצקי משיקים תה ירוק בשילוב עלי מאטה
ויסוצקי משיקים תה ירוק בשילוב עלי מאטה | צילום: סטודיו טופ טאץ'
mix and matcha
mix and matcha | צילום: ran ziri
הרבלייף-תה בריאות
הרבלייף-תה בריאות | צילום: אלעד ברנגה, יח''צ

עלה נעלה

יתרונו המרכזי של התה טמון בכך שהוא מגיע היישר מן הטבע. הוא אינו מכיל תוספים כגון צבעי מאכל או חומרים משמרים, הוא נטול קלוריות כמעט (אם לא מוסיפים לו סוכר), מספק נוגדי חמצון בכמות גבוהה ומכיל פחות קפאין מהקפה

בסקר שערכה חברת ויסוצקי באמצעות מכון ברנדמן למחקר נמצא כי התה הירוק מוביל בקרב גברים ונשים (60%). התה השחור הקלאסי במקום השני וחליטות צמחים במקום השלישי.

אנו מבחינים בין כמה סוגים של תה: התה השחור מופק מעלי הקמילה סינזיס וקיים בכמה וריאציות וטעמים כגון ארל גריי.  הצ'אי הוא תה שחור בתוספת חלב ותבלינים ארומטיים כמו צ'אי מסאלה, הידועים ברפואה ההודית כמחממים ומסייעים לגוף להתמודד עם מחלות החורף. תה ירוק מופק גם הוא מעלי שיח הקמילה סינזיס, אך תהליך ייבוש העלים עדין וקצר יותר בהשוואה לתה השחור וכך משמרים העלים הן את הצבע הירוק והן את כמות נוגדי החמצון. הסגולות הבריאותיות של  התה הירוק ידועות ברפואה הסינית, והוא משמש לריפוי מחלות. כדי להפיק את המרב מהשפעותיו של התה הירוק על בריאותנו, חשוב להקפיד שהתיון יהיה במים הרותחים למשך שלוש דקות.

תה מאטה מופק מעלי עץ עתיק הגדל באזורים טרופיים בדרום אמריקה: בברזיל, בארגנטינה, בפרגוואי ובאורוגוואי. עלי העץ עוברים ייבוש, ומהם מכינים את חליטת המשקה שהפך למנהג תרבותי־חברתי הנפוץ בדרום אמריקה ופופולרי במיוחד בקרב ספורטאים מקומיים כיוון שבשתיית כוס תה ירוק מאטה הרווח הוא כפול: מחזירים לגוף את הנוזלים שאבדו כתוצאה מהפעילות הגופנית וכן את נוגדי החמצון שנוצלו בגוף בעקבות האימון. מאצ'ה הוא תה יפני העשוי עלי תה ירוק מיובשים שנטחנים לאבקה, והיא מאפשרת לגוף לספוג את מלוא היתרונות הבריאותיים.

האבקה מלאה נוגדי חמצון וחומצות אמינו וידועה כמסייעת בהפחתת לחץ דם, כמגבירה את קצב חילוף החומרים וידועה בתכונות האנטי־אייג׳ינג. לאבקה יש שימושים רבים ונוהגים לשלב אותה גם בקינוחים ובשייקים.

החליטות מורכבות מצמחים (למשל לימונית ולואיזה), מפירות (פירות יער ותפוחים) ואפילו מגזעים (כמו קינמון). חלק מהרכיבים הבריאותיים שיש בצמחים מגיעים דרך המיצוי למים, צובעים אותם ומוסיפים להם טעם ורכיבים בריאים. חליטות לא מכילות קפאין כלל ולכן מומלצות לשעות הערב. חליטת הקמומיל למשל ידועה כתורמת לרגיעה ולשינה טובה.

מה מיוחד כל כך בתה ואיך הוא הצליח לטפח מסורת ענפה ברוב מדינות העולם? על פי מומחים מטעם המותג פומפדור, תמציות תה ירוק, אבקות תה ירוק וחליטות נחשבים לסופר־פוד ולבעלי ערכים תזונתיים חיוניים. לתה הירוק, נוסף לנאמר עד כה, יש פוטנציאל אנטי־נגיפי, והוא מסייע בהפחתת השכיחות של מחלת השפעת ומחלות אחרות בדרכי הנשימה העליונות. יש לו השפעה חיובית על תהליכי הרזיה, והוא מסייע בהורדת רמות הכולסטרול ובמניעת מחלות לב.

גם חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מרחיבה על הסיבות לשילוב תה ירוק בתפריט: "תה ירוק מסייע להפחתת הכולסטרול הרע ולשיפור מדדי הכולסטרול הטוב. תה ירוק, קר או חם, מגביר את נוכחותם של נוגדי חמצון המאטים תהליכי הזדקנות ותורמים למראה חיוני של העור. מחקרים מצביעים על שתייה של שלוש כוסות תה ירוק ביום ככמות העוזרת להגברת קצב חילוף החומרים היומי".

תגיות:
צרכנות
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף