הפילינג עשוי אבקה עדינה של גרגירי אורז, שיבולת שועל ונגזרת של ויטמין C. שימוש יומיומי יתרום לניקוי יסודי של העור ולהסרת תאים מתים, מבלי לגרום לגירוי, לשריטות או לאדמומיות. הפילינג מתאים לכל סוגי העור ומסייע להבהרה ולאיזון של כתמי פיגמנטציה. המחיר: 190 שקל ל־50 מ"ל או 370 שקל ל־200 מ"ל. להשיג אצל הקוסמטיקאיות.
תווי הבושם העליונים הם תפוז, פירות אקזוטיים ועץ השקד, תווי האמצע הם לוטוס כחול, פרח התפוז ופולי טונקה, תווי הבסיס הם מאסק, קקאו, וניל וענבר. המחיר: 1,080 שקל. להשיג באתר הבישום "אסנס פרפיום".
שוברים מיתוסים
אושרת לוי, דיאטנית קלינית ותזונאית, בעלת B.E.D בחינוך גופני, B.S.C במדעי התזונה ומומחית לאורח חיים בריא: "ויטמין סי משתתף בכ־300 תהליכים שונים בגופנו, בין השאר בתהליך פירוק כולסטרול, בהקלה על מצבי אלרגיות, מחלות עור ודלקות חניכיים, הוא מסייע בהגלדת צלקות ובריפוי פצעים. נוסף לכך, בכוחו של ויטמין סי להפוך חומצה פולית לצורתה הפעילה ולהגביר את ספיגת הברזל, במיוחד בקרב ספורטאים ומעשנים. היות שוויטמין סי נעלם בתהליכים כבישול ואידוי, חשוב לצרוך אותו באכילת ירקות ופירות טריים.
אך חשוב להכיר בעובדה שגם אחסון ממושך ואפילו "פציעה" של הפרי או הירק, כמו חיתוך או ריסוק, גורמים לנזק למבנה התא ולהתחמצנות ולאיבוד ויטמין סי. הצריכה היומית המומלצת לבוגרים בריאים עומדת על 60 מ"ג. לשם הדוגמה, מאכילת פלפל ירוק אחד נקבל מעט יותר, כ־80 מ"ג. וכמה ויטמין C נקבל משתיית מיצים מפירות הדר? 100 מ"ל מיץ מנדרינות ייתנו לנו כ־30 מ"ג ויטמין C, מיץ אשכוליות - כ־40 מ"ג ויטמין סי. 100 מ"ל מיץ לימון או תפוזים ייתנו כ־50 מ"ג ויטמין C".
2. עדיף לשתות מיץ תפוזים על פני אכילת התפוז השלם. "לא נכון, מומלץ לאכול פרי שלם, כדרך הטבע ולא רק לשתות את מיץ הפרי, וזאת מכמה סיבות: א. איכות הוויטמין נפגעת בתהליך הסחיטה. הוא נהרס כתוצאה מהמגע עם האוויר והמגע בלהב המתכת וחום תהליך הסחיטה. ב. רק באכילת הפרי השלם נקבל את מלוא הסיבים התזונתיים שמכיל הפרי".
3. אם נצרוך ויטמין סי לא נצטנן. "לא נכון. מניתוח מחקרי עולה כי אין בנטילה קבועה של ויטמין סי כדי לצמצם את תדירות ההצטננויות, אלא אם כן האדם נמצא במצב של מאמץ פיזי קיצוני. ובכל זאת, נטילת ויטמין סי עשויה להשפיע על קיצור משך המחלה ולהקל את הסימפטומים. נטילת ויטמין סי יעילה במיוחד בשלבים הראשונים של המחלה.
על מה אני ממליצה? ויטמין סי משתתף בתהליכים רבים בגופנו, ועלינו לצרוך אותו על בסיס יומיומי באמצעות אכילת ירקות ופירות המכילים רמה גבוהה שלו. כדאי ליטול רמות גבוהות יותר של הוויטמין עם תחילת סימפטומים של הצטננות ולהמשיך לאורך כל ימי המחלה. לנוטלים תוסף ברזל מומלץ לאכול בסמוך מזונות עתירי ויטמין C או להסתייע בתוסף".