תחום הקונדיטוריה טומן בחובו עולם שלם של טכניקות וגישות להכנת קינוחים נהדרים מכל הסוגים והמינים. אחת ממשפחות הקינוחים המענגות והקלות ביותר להכנה היא קינוחי המחבת. אם אתם מדמיינים בצקים מתוקים ונוטפי שמן – אתם לא טועים, אך עולם קינוחי המחבת מכיל הרבה יותר מזה. מפנקייקים דרך כנאפה ועד עוגות מחבת מופלאות – אין גבול לדמיון, ובהחלט אין גבול לטעם. לפניכם מספר מתכונים פשוטים להכנת קינוחי מחבת שתרצו לחזור אליהם שוב ושוב.
כדי להכין עוגת שוקולד במחבת, נקציף ביצים ונוסיף סוכר, חלב, קקאו, קמח ואבקת אפייה. את הבלילה שקיבלנו ניצוק על גבי מחבת רותחת ונכסה. לאחר כ-5 דקות נהפוך את העוגה על פני צלחת ונחזיר אותה למחבת ל- 5 דקות נוספות. וזהו, העוגה שלנו מוכנה! תוכלו לצפות אותה ברוטב שוקולד, קצפת או קרם לפי טעמכם האישי. אם יש לכם מחבת יפה, תוכלו להגיש את העוגה בלי להוציא אותה ממנה - מהכיריים היישר לשולחן, כשהניחוח המתוק מלווה אתכם כל הדרך.
כדי להכין כנאפה קלסי, יוצרים בתחתית המחבת שכבה דקה עשויה סולת או שיערות קדאיף עם חמאה ממוסת ומפוררים עליה גבינה שאתם אוהבים. כשהקינוח מוכן, הופכים אותו על צלחת, מוזגים את מי הסוכר ומפזרים תוספות כיד הדמיון הטובה עלינו – שערות חלווה, פיסטוקים, אגוזים קצוצים ועוד.
להכנת טארט טאטן קלסי, נקרמל במחבת סוכר עם חמאה. נסדר מלמעלה מעגלים של פרוסות תפוחים ונכסה בשכבה של בצק פריך. את המחבת המלאה כל טוב נכניס לאפייה בתנור ולאחר מכן נצנן אותה מעט ונהפוך מעל צלחת הגשה. נגיש חם לצד גלידת וניל .