מ-2007: מחירי הדירות זינקו ב-85%

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חיברה דו"ח ממנו ניתן להבין עד כמה שוק הנדל"ן בישראל זינק. העיר היקרה ביותר לקניית דירה קטנה היא תל אביב, בבאר שבע נצפתה עליית המחירים הגבוהה ביותר

דיור, דירות, בנייה, נדל"ן
דיור, דירות, בנייה, נדל"ן | צילום: אלוני מור

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום (שני) נתונים שמלמדים על חוסר היציבות של ענף הנדל"ן בישראל. עפ"י הדו"ח, אנשי הלמ"ס חישבו ומצאו שבין השנים 2000 עד 2006, מחירי הדירות ירדו ב-12.4%, אך מנגד, המחירים בין השנים 2007 עד 2013 קפצו ב-85.8%.

העלייה החדה ביותר במחיר הדירות נרשמה בבאר שבע, שם מחירם של דירות קטנות עלה ב-108.7% ואילו מחירם של דירות גדולות עלו ב-92.4%. העלייה המתונה ביותר הייתה בתל אביב, עם גידול של 38% במחירם של דירות קטנות ושל 37.1% במחירם של דירות גדולות.

יש לציין כי למרות העלייה המתונה יחסית במחירי הדירות בתל אביב, היא עדיין העיר עם רמת המחיר הממוצעת הגבוהה ביותר, ואילו למרות שבבאר שבע נרשם הגידול החד ביתר במחיר הדירות, העיר נשארת ברמת המחירים הנמוכה ביותר בקרב 17 הערים גדולות בישראל.

העלייה במחיר הדירות, העלתה מחיר השכירות כשבין השנים 2008 ל-2013, כשדמי השכירות הממוצעת בישראל גדל ב-36.6% לגבי דירות קטנות וב-43% לגבי דירות גדולות.

גם בסעיף זה באר שבע הובילה, עם גידול של 51.6% בדירות קטנות ושל 61.1% בדירות גדולות. העלייה במחיר הדירות הביא לשינויים מהותי במפת הנדל"ן של ישראל, שכן בשנת 2012 רק 68% גרו בדירות בבעלותם, לעומת מעל ל-80% בשנות ה-70.

תגיות:
שוק הדיור
/
יוקר המחיה
/
בנייה
/
מהפכת הדיור
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף