מנכ"לית בנק ישראל: "ההתקפות של הפוליטיקאים על הנגיד הן לא ענייניות"

מנכ"לית בנק ישראל בשיחה אישית על הילדות במושב, על חיי הדוגמנות שהמירה בקריירה ועל החשש מרפורמה ללא הסכמה, האינפלציה והשקל הדיגיטלי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שלומית גרי
שלומית גרי | צילום: ראובן קסטרו

אבא, בן למשפחה חרדית מצ'כוסלובקיה. הוא איבד את רובה בשואה, חוץ מאח אחד, היה פרטיזן ומאס בדת וכעס כל כך על אלוהים, עד שלא הסכים שאמא תדליק נרות־שבת. הם התיישבו בכפר גלעדי עם אחי התינוק שנולד בארגנטינה, ובגלל שאמא לא אהבה את הלינה המשפחתית, הם הצטרפו לגרעין שהקים את מושב שדה אליעזר.

כשמלאו לנו 15 עברנו לנתניה והכל השתנה. נעמי ואני התבגרנו, היינו חתיכות. אמא תפרה לנו ביקיני קטן בצבע אדום וכשהלכנו לים משכנו תשומת לב. גילה אותנו סוכן דוגמניות ופתאום תשומת הלב הייתה סביבנו, צילומים, תצוגות אופנה, שער ב"לאישה", מסיבות. אמא השקיעה את מעט הכסף שהיה לה בקורס נימוסים והליכות אצל לאה פלטשר, ובמשך חצי שנה נסענו באוטובוס לתל אביב.

שרנו בטקסים בבית הספר, הקמנו להקה בשם "שמים כחולים" והתקבלנו ללהקה צבאית. בחופש לפני הגיוס, גם אמא חלתה בסרטן. בגלל מצבה ביקשנו לשרת קרוב לבית בחיל האוויר ואחרי שנפטרה ביקשנו לעבור ללהקה. זה היה בתקופה של רפול, כשהיו צוותי הווי ולזה שלנו קראו "כנר על הבר". חנוך רוזן היה הבמאי שלנו.

אחינו הגדול, שלמד לדוקטורט בפיזיקה, עבר לגור איתנו בדירה ואנחנו למדנו לבשל ולהחזיק את הבית. לא רצינו שיידעו שאנחנו יתומות וירחמו עלינו. כששאלו אותי, מה עושים ההורים, הייתי עונה, לא עושים שום דבר. אחרי השחרור המשכנו לעבוד כדוגמניות וזמרות. אבישי דקל, בעלה של ציפי שביט היה האמרגן שלנו, הוצאנו תקליט שכתבו לנו נורית הירש ואהוד מנור וליווינו את יגאל בשן בקדם אירוויזיון.

מניהול של חמישה אנשים במחלקה המשפטית, עברתי לנהל 2,000 עובדים ועוד 1,800 סטודנטים לתארים מתקדמים, עם תקציב של שני מיליארד שקל. כדי להתאים את עצמי לתפקיד, ולהעמיק את הידע שלי בפיננסים ובכלכלה, למדתי באופן פרטי אצל רואה חשבון במשך שנה. כשנשיא המכון, פרופ' דניאל זייפמן, התחלף, עזבתי. ראיתי מודעה בעיתון שמחפשים מנכ"ל לבנק ישראל ולא ניגשתי למכרז. ואז פנתה אליי הד־הנטרית, הציעה לי למלא את הטפסים ולאחר תהליך קבלה של כמה חודשים טובים, בשיא הקורונה, נכנסתי לתפקיד.

ביום הראשון לתפקיד הגעתי לבנק ריק, כי כולם היו בבית וחוץ מוועדת האיתור והנגיד לא הכרתי אף אחד. ציידתי את כולם במחשבים, קיימנו את הישיבות בזום והתרשמתי מהרמה הגבוהה של העובדים, מקצוענים שחושבים על כלכלת ישראל ומוכנים לתת את האקסטרה מייל בשבילה.

מי שמעוניין לקבל אשראי, צריך לאשר את העברת הנתונים שלו לשתי לשכות האשראי שעובדות איתנו והן קובעות לו את הדירוג, איתו הוא יכול לפנות לגופים השונים. נכון לשנת 2022, ל־76% מהציבור יש אשראי מצוין, 12% במצב סביר ו־12% מצבם קשה.

המאגר משמש גם את נותני האשראי. חברת כרטיסי אשראי שבודקת את דירוג האשראי של מבקש הכרטיס מקטינה את הסיכון שלה ויכולה לגבות ממנו ריבית נמוכה יותר. המאגר הגדיל את התחרות והיום יש 44 נותני אשראי, כשהופקו ממנו עד היום 24 דוחות. אנחנו נמצאים בתהליך הקמת מאגר אשראי לעסקים קטנים ובינוניים.

תגיות:
בנק ישראל
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף