"את היית היחידה שדיברת כשכל השאר לקוח בשתיקת הכבשים" החמיא לה בלינקוב, תוך שהוא רומז לא רק למי שהעזה לדבר, אלא גם לחבריה לפקידות הבכירה באוצר שהעדיפו לשתוק בפומבי, על אף שבשיחות סגורות מתחו ביקורות קשות על השר המכהן ועל הדרך שבה טיפל בסוגיות שונות, בראשן התקציב.
יצויין כי גרינברג הייתה מהקולות הבודדים שלא חששה להשמיע אזהרות מפורשות וחד משמעיות בנוגע לרפורמה המשפטית והסכנות שהיא טומנת בחובה לכלכלה הישראלית. כן פרסמה רק בשבוע שעבר מחקר שקובע כי תגמול אברכים בגין חוסר השתתפות במעגל העבודה והימנעות מלימודי ליבה, הוא בגדר בכייה לדורות.
אגב, בלינקוב לא הסתפק בביקורת המשתמעת על בכירי האוצר ותקף גם את הדרג המדיני באומרו: חלק מהמנהיגים מקדשים בערות".
בכך המשיך בלינקוב את הקו החריף והבוטה בו נוקט לאחרונה מי שמינה אותו לתפקיד, שר האוצר לשעבר, אביגדור ליברמן, שתקף את הממשלה - ובעיקר את מדיניותה הכלכלית נוכח התקציב לשנית 2023-2024 במילים בוטות.