מנהל רשות המסים מעריך: זו הסיבה שתוביל לירידה במחירי הדירות

בריאיון מיוחד, מתייחס ערן יעקב, מנהל רשות המיסים לסוגית המזומן: "המזומן הולך ונעלם בכל העולם, ואין סיבה שישראל תהיה שונה". לטענתו, הפחתת המע"מ - "פתח לקומבינות ובזבוז מיותר"

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
ערן יעקב מנהל רשות המיסים
ערן יעקב מנהל רשות המיסים | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

על הטענות נגד החמרת הכללים על עסקות במזומן הוא אומר: "המזומן הולך ונעלם בכל העולם, ואין סיבה שישראל תהיה שונה. ב'מדינה קטנה' כמו סין מרבית העסקאות נעשות דרך אפליקציית ויצ'אט. גם בשוודיה כמעט אין מזומן. צמצום השימוש במזומן יצמצם את הכלכלה השחורה, ובעיקר יסייע להילחם בצ'יינג'רים שבאמצעותם נעשה שימוש מצד ארגוני פשיעה".

את ההחלטה לאשר לעסקים קטנים לנכות 30% מהוצאותיהם מבלי להגיש דוחות מכנה יעקב "מהפכה מטורפת, שתגדיל את הנטו השנתי של מאות אלפי בעלי העסקים קטנים ב־3,000 שקל בשנה. "לא שההחלטה אינן חפה מסיכונים, אבל בכך זאת החלטתי לאשרה".

ייעשה ׳שיפטינג׳ בין המוצרים. חלק גדול יישאר אצל הספקים. עובדות כלכליות מוכיחות שמע"מ הוא מס רגרסיבי. החמישון התחתון ייהנה מפטור על מוצרי מזון בסכום של 140 שקל בחודש, והעליון - מפטור של 220 שקל. מדובר בבזבוז מיותר של כסף ממשלתי, שייצור בעיות אכיפה קשות".

הכתבה עם מנהל רשות המסים תפורסם מחר במדור "שוטף פלוס" ב"מעריב־סופהשבוע"

תגיות:
רשות המיסים
/
כלכלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף