בעלי עסקים? מגיע לכם פיצוי בעקבות המלחמה | כל הפרטים

הממשלה אישרה הלילה את מתווה משרד האוצר למענה לעסקים בגין הנזק העקיף שנגרם להם בעקבות מלחמת חרבות ברזל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
משרד האוצר, ארכיון
משרד האוצר, ארכיון | צילום: מרק ישראל סלם
3
גלריה

הממשלה אישרה הלילה (בין רביעי לחמישי) את מתווה משרד האוצר למענה לעסקים בגין הנזק העקיף שנגרם להם בעקבות מלחמת חרבות ברזל. המתווה כולל מענק המשכיות עסקית לעסקים בכל רחבי הארץ (עסקים ביישובי הספר זכאים להחזר מלא על נזק זה כקבוע בחוק), וכן שורת הקלות במתווה החל"ת. המתווה כפוף לאישור הכנסת ויובא לאישורה בימים הקרובים.

לעוסקים פטורים ממע"מ יוענק סכום קבוע בהתאם לגודל העסק (1,750 ש״ח לעסקים עם מחזור של עד 49,800 ש"ח בשנה ו-3,300 ש"ח לעסקים עם מחזור של עד 120 אלף ש"ח) בשנה.

מתווה הפיצויים בעקבות מלחמת חרבות ברזל
מתווה הפיצויים בעקבות מלחמת חרבות ברזל | צילום: מעריב אונליין
מתווה הפיצויים בעקבות מלחמת חרבות ברזל
מתווה הפיצויים בעקבות מלחמת חרבות ברזל | צילום: מעריב אונליין

הפיצויים לעסקים עם מחזור עסקאות של 300 אלף – 100 מיליון ש"ח - יהיו כפופים לתקרה של 600 אלף ש"ח. לעסקים עם מחזור של 100 – 300 מיליון ש"ח - תקרה זו תעלה בהדרגה עד לרמה של 1.2 מיליון ש"ח. הפיצויים לעסקים עם מחזור עסקאות של 300 – 400 מיליון ש"ח יהיו כפופים לתקרה של 1.2 מיליון ש"ח.

רשות המסים תאפשר הגשת תביעות מקוונות למענק עד לסוף תקופה של 90 יום ממועד פתיחת המערכת. תנאי מקדים להגשת תביעה הוא הגשת דו"חות תקופתיים למע"מ לחודשים ספטמבר – אוקטובר 2023 וניהול פנקסים כדין.

הקלות במתווה החל"ת

הקלות אלו יתקיימו בתקופה שבין ה-7.10 ועד ל-30.11 - מועד היציאה לחל"ת שנקבע לפי שירות התעסוקה יהיה החל מהיציאה בפועל של העובד לחל״ת.

תגיות:
כלכלה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף