תערוכת המזון האורגני נפתחה שלשום בדובאי וסיפקה מספר הפתעות. התערוכה מתקיימת זה 21 שנים והשנה השתתפו בתערוכה נציגים מ־36 מדינות, בהם ארבעה מישראל. משפחת ג'השאן מהגליל, שהציגה שמן זית, זיתים וגם טיפוח וקוסמטיקה, היא אחת מהן.

הביתן הוקם למרות אזהרות המסע והמתח שבאוויר. במקור נרשמו עוד לפני המלחמה בעזה שש חברות, מתוכן נותרו ארבע: פיתה נינה מחיפה למכירת פיתות ליצוא, קפה סמי מחיפה, חברת מגבונים מכפר קאסם וג'השאן.

בביתן ביקרו קנייני מזון ממדינות ערב וכמובן שמארצות המפרץ. המפתיעים שבין המבקרים בדוכן היו סוחרים מאיראן ומטורקיה. "הם שאלו מהיכן הגענו והסברנו שמארץ הקודש. כששאלו למה הכוונה, אמרנו ישראל. התגובה החיובית והידידותית הפתיעה אותנו", מספר יובל שאנן, מנהל השיווק של החברה, בשיחה מיוחדת מדובאי.

הדוכנים הכי גדולים בתערוכה היו של נציגי איראן וטורקיה. מבקרים נוספים בדוכן הישראלי הגיעו מדובאי, מנסיכויות המפרץ, מהודו, מסרי לנקה, ממדינות אירופה ומארה"ב.

שאנן מוסיף: "יש התעניינות לא מעטה במוצרי השמן והזית שלנו מישראל. אנחנו מחליפים פרטים ומקווים שאלה יניבו עסקאות. למרות המלחמה בעזה, האווירה ברחוב חיובית לגמרי. אנחנו חיים בישראל במלחמה ופה כאילו כלום. אנחנו רואים קצת חדשות, ומנסים לשמור על פרופיל נמוך".

המפעל המשפחתי הוקם לפני שלוש שנים בהשקעה של 12 מיליון שקל. הוא נמצא בקדמת הגליל ומייצר שמן זית. במרכז המבקרים נמכרים גם מוצרים נלווים.