מחיר הדלק מזנק ב-44 אגורות מתחילת השנה: יעלה ל-7.38 שקלים בפברואר

לאחר שסבסוד הדלק בוטל בתחילת חודש דצמבר והמחיר לליטר קפץ בינואר מעל ל-7 שקלים, ביום חמישי הדלק יתייקר ב-16 אגורות נוספות. הסיבה: עליית מחירי הנפט בעולם ועליית שער הדולר

משה כהן צילום: מעריב אונליין
תחנת דלק
תחנת דלק | צילום: קובי גדעון, לע"מ

משרד האנרגיה והתשתיות מעדכן את מחירי הדלק לחודש פברואר 2024 ובחצות הלילה בין רביעי לחמישי, בתחילת חודש פברואר, יעלה מחיר הבנזין לצרכן ב-16 אגורות נוספות. מדובר בזינוק במחיר של 44 אגורות מתחילת השנה.

הסיבה לעלייה במחיר היא זינוק במחירי הנפט בעולם, שעלו בכ-4.5%, אליהם יש להוסיף עלייה בשער הדולר בשיעור של כ-1.9%. נציין כי על כל ליטר בנזין ישלם הצרכן 3.41 שקל מס בלו ועוד 1.07 שקלים מע"מ ובסך הכל 61% מכל ליטר הולכים לתשלום מסים.

כזכור, בחודש שעבר הוחלט במשרד האוצר לעצור את ההנחה על מחיר הדלק, ואז זינק המחיר ב-28 אגורות ל-7.22 שקלים. סבסוד הדלק באמצעות הפחתת המס נמשך שנה וחצי, והגיע בשיאו לשקל לליטר. זאת בעקבות החלטה ראשונית של שר האוצר לשעבר אביגדור ליברמן.

תגיות:
דלק
/
מחיר הדלק
/
כלכלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף