יו"ר הוועדה ח"כ ביטון פנה לנציגי משרד האוצר והכלכלה ושאל: "אתם מבינים את הדינמיקה הזאת של אבטלה, ערי רפאים וקהילות חלשות? אם לא תבנו סל סיוע מיוחד למפעלים ולעסקים הללו נבכה אחרי המלחמה על העסקים שעזבו את הגבול. להקים מפעלים יותר קשה מלשמר אותם. לדרום בנו מנהלת מתפקדת שתבחן במעשים ובצפון הממשלה מדשדשת בויכוחים".
אלי מורגנשרן, מנהלת תקומה ציין כי למהלת תקומה יש כלים שמאפשרים לה לשמר את העסקים ביישובי העוטף. ח"כ ביטון, יו"ר הוועדה, קרא למשרד האוצר לבחון את הבעיה ולמצוא פתרונות לשימור העסקים והתעשייה בצפון.
"נגיש הסתייגות על הסעיף בתקציב ונבטל את הקיצוץ במשרד החקלאות ונפנה את הסכומים למענקי עידוד החקלאות והנתעשייה בצפון. התשובות שקיבלנו בדיון ממשרדי הממשלה - חסרות. אנחנו דורשים הקמת מנהלת תקומה לצפון באותה מתודה של מנהלת תקומה שהוקמה בדרום. עוד ביקשה הוועדה ממשרד הכלכלה וממשרד האוצר לבצע מיפוי מהיר של העסקים שמבקשים לעזוב את הצפון, להציג את הכלים הקיימים של הממשלה לפתרון המצב, ולייצר כלים חדשים לשימור התעשייה והעסקים הקטנים והבינוניים בישובים שצמודים לגדר. היו"ר ביטון ביקש מבנק ישראל לבדוק כיצד ניתן לסייע לבעלי עסקים בצפון שדירוג האשראי שלהם נפגע בעקבות המלחמה.