מנכ"ל רשת ויקטורי מזהיר: "רשתות מזון מעניקות אשראי בריבית מופרזת"

אייל רביד סבור שבועת האשראי עלולה להתפוצץ ויוצא במיזם חדש, המאפשר לממן רכישת מזון באמצעות כרטיס נטען. וגם - ענף המזון מוביל במספר המפוטרים מתחילת המשבר

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרומשה כהן צילום: מעריב אונליין
אייל רביד - סניף ויקטורי יבנה
אייל רביד - סניף ויקטורי יבנה | צילום: עומר וידר
3
גלריה

רביד אמר: "הימים האחרונים מדירים שינה מעיניי. כשאני רואה את מתחריי מציעים הלוואות לכל דורש ואף מגדילים לעשות ומעמידים חדרי הלוואות פופ־אפ מזכוכית כדי לעודד אנשים לחתום על הלוואות "נוחות" לכל מטרה, אני פשוט נחרד. אני קורא לציבור, אל תיקחו הלוואות לרכישת מזון בריבית. למתחריי אני אומר: זה לא הזמן לניצול הזדמנויות".

רביד הוסיף: "לאחר חשיבה רבה, החלטתי שרשת ויקטורי תדאג לאפשרויות מימון מזון לכלל הצרכנים, אך ללא ריבית. נציע בימים הקרובים אשראי לרכישת מזון ללא ריבית, כי המחנק האמיתי שהולך ומאיים יותר ויותר על הצרכן הישראלי הוא מחנק האשראי".

לדבריו, "בועת האשראי הזאת מסוכנת למשקי הבית ועלולה להתפוצץ מהר יותר ממה שאנחנו חושבים. היעדר ההכנסות, לצד הצורך להתקיים, מסכנים באופן ממשי את הביטחון התזונתי של אחוז ניכר מהצרכנים".

לקוחות המיזם של ויקטורי יוכלו לטעון עד 10,000 שקל בכרטיס נטען ולשלם על הקניות ב־12 תשלומים ללא ריבית. הכסף שיתקבל ישמש אך ורק לקניית מזון, מבלי להסתכן בלקיחת הלוואות בריביות גבוהות.

על פי נתוני הסקר, שיעור פיטורי העובדים בענף הבינוי עמד מתחילת החודש על 10.8%. מהנתונים עולה עוד כי שיעור המפוטרים בענפים השונים עלה מ־4.5% באמצע יוני ל־7.6% מתחילת יולי.

שופרסל תהיה האחראית להפצת הכרטיס, שיונפק על ידי בנק ירושלים, בסניפים. ניתן לטעון בו עד 1,000 שקל בכרטיס ולעשות בו שימוש ברכישות בישראל אבל גם בחו"ל. מנכ"ל בנק ירושלים גיל טופז ומנהלת בבנק טל רז אמרו: "השיתוף עם שופרסל ירחיב משמעותית את קהל המשתמשים".

סניף שופרסל, ארכיון
סניף שופרסל, ארכיון | צילום: רויטרס

בנק אגוד נחשב למממן העיקרי של ענף היהלומים בישראל, וההלוואות כוללות מסגרות אשראי נוספות של 250 מיליון דולר. פנינסולה, שנשלטת על ידי מיטב דש ומיכה אבני, היא אחת מחברות המימון החוץ־בנקאיות המובילות.

אורקה נשלטת על ידי אלון כהן וניר לוז. לדבריהם, "בהשקעה של 200־500 אלף שקל הזכיין יהפוך להיות בעלים של סניף ברשת".

רשת מלונות דן
רשת מלונות דן | צילום: אורי אקרמן

השפים יבשלו במלונות המלך דוד ירושלים, דן קיסריה ריזורט, דן אכדיה ודן כרמל חיפה, כחלק מחבילות אירוח הכוללות ארוחות טעימות מיוחדות, שיי פתחו במפגש היכרות של אורחי המלון עם השף האורח. כל הארוחות יתנהלו בהתאם להנחיות משרד הבריאות והתו הסגול.

תגיות:
רשת מזון
/
מסעדנות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף