פילנתרופיה חברתית: המיזם שמציע מענק של כ-50,000 שקל לעסקים קטנים

מיזם חדש מציע לעסקים קטנים ובינוניים, שנקלעו לקשיים כלכליים עקב משבר הקורונה, סיוע של עשרות אלפי שקלים. כ-2000 בתי עסק יזכו למענק לאחר שייבחרו על ידי עסקים אחרים שיירשמו למיזם. כך זה יעבוד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חישובים כלכלה
חישובים כלכלה | צילום: אינגאימג
2
גלריה

"עשרות אלפי עסקים קטנים ומתחילים, המהווים את שידרת הכלכלה הישראלית, השקיעו את מיטב כספים ומרצם, אך לרוע המזל הקורונה פגעה אנושות בפרנסתם. זו אחת השעות הקשות ליזמים שעומדים בראש עסק קטן. ללא תקווה וללא מימון, נגזר עליהם לזנוח את חלום חייה", אומרים בארגון. "WE-19  הוקם בדיוק עבור מטרה זו, לשמור את הרוח היזמית הישראלית, להפיח תקווה בעסקים שנולדו לתוך מגפת הקורונה ולהעניק להם הזדמנות מחודשת להצמיח את עסקיהם, חרף כל הקשיים".

ענבר שעשוע ועדי אטון
ענבר שעשוע ועדי אטון | צילום: גל לפידות

אז איך זה עובד? על בעל העסק להירשם באתר, להזין את פרטי העסק, לכתוב כמה מילים על הסיפור שלו וכיצד יסייע לו מענק הצמיחה - האם לצורך הקמת אתר אונליין, מערך משלוחים, יעוץ אסטרטגי, רכישת ציוד, גיוס עובדים ועוד. "במיזם", הסבירו בארגון, "יכולים להשתתף עסקים או עצמאיים בעלי תעודת עוסק מורשה/חברה בע"מ/איחוד עוסקים, שנפתחו החל משנת 2019 ועד ספטמבר 2020, עם מחזור מכירות שנתי בהיקף של עד 5 מיליון שקל, המעסיק עד 20 עובדים במשרה מלא".

"לאחר ההרשמה", ציינו אנשי המיזם, "בעלי העסקים הרשומים יתבקשו לבחור את העסקים האחרים על סמך הסיפורים האישיים שלהם. כל עסק ייחשף לכ-20 עסקים בממוצע,  אותם יצטרך לבחור ע"פ ראות עיניו ולנמק את סיבת הבחירה בהם, על בסיס הקריטריונים לצמיחה.  2,000 העסקים שייבחרו, יגישו את הטפסים הנדרשים, ולאחר בדיקת תקינותם - יקבלו הודעה על בחירתם. קבלת המענק תתבצע ב-3 שלבים, תוך ליווי העסק לאורך הדרך".

אנשי המיזם הדגישו כי "הפעילות נעשית בליווי משפטי של פירמת עו"ד מיתר ושות', פיקוח חשבונאי של פירמת רו"ח ארנסט אנד יאנג, ייעוץ כלכלי ותפעול של משרד הייעוץ קוגנום".

תגיות:
עסקים קטנים
/
משבר כלכלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף