באופן דומה, גם תעשיית המזון ניצבת בימים אלו בפני אתגרים מגוונים ומורכבים על רקע הגידול באוכלוסייה והעלייה בתוחלת החיים, מה שמצריך התאמות מיוחדות ותכנון קדימה מצד בכירי התעשייה. סוגיות בוערות אלה ורבות אחרות צפויות לעלות על שולחן הדיונים בשבוע הקרוב, במסגרת ועידת ישראל לביטחון המזון של הג'רוזלם פוסט.
בישראל, כמדינה שניצבת לבדה מרוחקת מאסמי התבואה של העולם, נדרשת מדיניות סדורה שעונה על האתגרים והדילמות. למרות זאת, בעשורים האחרונים הפכה ישראל למדינה מוטית יבוא. הקורונה סגרה את הגבולות וגרמה להבנה כלל־עולמית שכל מדינה צריכה לדאוג לצרכים הבסיסיים של אזרחיה בעצמה במקום להסתמך על מקורות חיצוניים.
כעת דורשים מהמדינה, החקלאים והתעשיינים ולצדם משרדי הכלכלה והחקלאות לערוך תוכנית אסטרטגית לאומית ארוכת טווח בנושא ביטחון המזון, ושהחקלאות והתעשיה יהיו חלק בלתי נפרד ממנה.