שעון החול אוזל, זאת אולי ההזדמנות האחרונה לחיפוש עבודה | כך תעשו זאת

יוני בפתח ודמי החל"ת הנוחים עומדים להסתיים, המשק כבר נפתח וזה הזמן לחזור לעבודה. איפה מוצאים עבודה ואיך תעברו ריאיון? כל הטיפים שיוציאו אתכם מהטרנינג למקום עבודה חדש אחרי הקורונה 

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הודעת נתניהו והשר כ"ץ (משרד רה"מ) | צילום:

לדברי ענבר גז, מנהלת הגיוס של קבוצת דנאל, מובטלים אשר מעוניינים להשתלב בשוק התעסוקה בקרוב מוכרחים להתחיל להניע את המצברים, ולהתכונן לתקופה חדשה של הסתגלות והשתלבות בשוק התעסוקה. "התקופה האחרונה היוותה הזדמנות עבור רבים לבחון האם כדאי להמשיך בקו הקריירה בו עסקו בטרם הקורונה, או אולי לפנות לכיוונים חדשים", אומרת גז.

קורונה על הספה
קורונה על הספה | צילום: אינג אימג'

"באם החלטתם לעשות שינוי", היא מוסיפה, "כדאי להבליט בקורות החיים את היכולות והכישורים שעשויים להתאים לתחום החדש בו בחרתם ולהדגיש מהו ארגז הכלים שיש ברשותכם ויכול להתאים לכיוון החדש. כמו כן, חשוב שקורות החיים יהיו אותנטיים וגלויים, ועדיף לא להסתיר את העובדה שהייתם בחל"ת. מרבית המעסיקים מבינים וסלחניים למצב".

באופן כללי, רשתות חברתיות ולינקאדין שופעות בהצעות עבודה וחשוב לסרוק אותן מדי יום. בתוך כך, בשנה האחרונה נפתחו קבוצות ייעודיות של מפוטרי קורונה, שם תוכלו גם לקבל טיפים, עצות וסיפורי הצלחה מעוררי השראה. חשוב לזכור כי בפרופילים שלכם ברשתות ניתן לצפות ולכן הקפידו להישאר ייצוגיים. במקביל, עשו שיעורי בית ולמדו על התחום שבו אתם מחפשים עבודה הן מבחינת תוכן, הן מבחינת שכר ותהליך גיוס, ועוד, והיכנסו לדף המקצועי של חברות וארגונים שמעניינים אתכם באופן קבוע.

ענבר גז
ענבר גז | צילום: יח''צ

"חשוב שתכירו את הזום היטב, תתנסו בו ותגיעו מוכנים. חשוב שתהיו במקום ייצוגי ככל שניתן, עם רשת אינטרנט יציבה, וכמובן לדעת לתפעל אותו טכנית לכל מקרה של תקלה, בעיה או התחברות מחדש. בכל מקרה, אל תגיעו לראיון בעמדת נחיתות או התנצלות על שהותכם הארוכה ללא עבודה. הגיעו בטוחים בעצמכם, ותזכירו לעצמכם את החוזקות והכישורים שצברתם במהלך השנים", מסבירה גז.

לסיום, גז מסבירה כי "כיוון שנעדרתם זמן רב משוק התעסוקה, ואתם לא מיומנים בראיונות, אמליץ לכם להגיע לראיונות גם עבור משרות שהן לא ב-100 אחוז מה שחיפשתם. יש ערך להתנסות בראיון ולהצגה העצמית, והתהליך עצמו יחדד לכם יותר מה הכיוון הנכון עבורכם".

ד''ר עדנה רבנו
ד''ר עדנה רבנו | צילום: יח''צ

לדבריה, "עריכת המאזן העצמי תסייע לי בבחירת האסטרטגיה הנכונה עבורי לחזרה לעבודה. למשל, אם אני שמחה לחזור לעבודה אבל גיליתי שהיא לוקחת משאבי זמן רבים מידי- כדאי להיכנס לעניינים בעבודה בהדרגה (ולא מיד להישאר שעות ארוכות) תוך החלטה מודעת לעמוד בשעות העבודה בפורמליות ולהפסיק להתחבר מהבית בערב (אם ניתן)".

"דוגמא נוספת", מסבירה ד"ר רובנו, "אם אני אוהבת את העבודה אבל מגלה שהחיים הרבה יותר נעימים ללא פקקי תנועה, אוכל לשוחח עם המעסיק, לעבור לעבוד יומיים מהבית כדי להפחית את עול הנסיעות. דוגמא אחרונה, אם גיליתי שכשהייתי בבית (בחל"ת או בעבודה מרחוק), היה לי זמן ללמוד באופן עצמאי, כדאי לגשת עם התובנה הזאת למעסיק ולבחון אפשרות של יציאה ללימודים, או לפחות לקורסים מסוימים שמלהיבים אותי ועשויים להיות רלוונטיים לעבודתי. כמובן שאם העבודה לוקחת משאבים אדירים ולא מקנה כמעט משאבים מלבד משכורת, היא מדלדלת את משאביי ושוחקת אותי. אם כך, כדאי לשקול שינוי קריירה ולבחור תחום עיסוק ההולם יותר את כישוריי ורצונותיי ו/או מקום עבודה אחר".

"כדי שתהיה לי מוטיבציה לחזור לעבודה, עליי למקד עצמי למה שמהותי בעיני. ברגע שארגיש שהעבודה מאפשרת לי לממש את חוזקותיי ואת היעוד שלי (שאולי הובהר לי יותר בתקופת הקורונה), כך אחזור בחדווה רבה יותר לעבודה ועם צורך מועט בתקופת הסתגלות", מסכמת ד"ר רובנו.

תגיות:
חיפוש עבודה
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף