"גל התחלואה הגדול ששוטף אותנו מתחיל לצאת משליטה, וזה מאוד מטריד אותי", ציין בר דוד בפתח דבריו, "אני רואה חוסר השליטה ואובדן של המנהיגות, לצד אובדן של היכולת לקבל החלטות ולעמוד מול הציבור ולהגיד לו מה לעשות - וזה מדאיג אותי". לדבריו, הדבר פוגע במשק ובכלכלה הישראלית - וזה הדבר שהכי מטריד אותו.
יו"ר ההסתדרות התייחס לדבריו של שר האוצר ואמר כי "אני מסכים איתו בדבר אחד - אני לא בעד לחלק כספים איפה שלא צריך, אבל כן צריך לעזור נקודתית למי שצריך". בר דוד הסביר כי צריך להרגיע את הציבור, לדבר עם בעלי העסקים ולהכין תוכנית. "בסוף המדינה צריכה לטפל בדברים האלו ולעסקים הקטנים צריך למצוא פתרונות", קבע.
על הענקת דמי החל"ת אמר: "החל"ת הקודם היה בעייתי, הוא חינך אנשים לא לעבוד. צריך לנסות להימנע מהדבר הזה. אם אנחנו מתנהלים כמו שאנחנו עכשיו לא בסגר מלא צריך לחפש פתרונות, לפצות את המעסיקים בדיוק כמו שהיה". בהמשך, פנה לשר האוצר ואמר: "יש שינוי בתוכניות, התקציב נתקל בקורונה בשלב מאוד מתקדם וצריך לעשות שינוי משימה, לחפש פתרונות יצירתיים".
על תפקודו של אביגדור ליברמן כשר האוצר, אמר בר דוד: "אני חושב שהוא יודע לעשות את התפקיד הזה. אנחנו לא עניים אבל אנחנו גם לא מדינה עשירה. אני לא אוהב שזורקים כסף איפה שלא צריך אותו, צריך לתת כסף למי שצריך ולא למי שלא צריך. הגל הזה יכול לרוקן מחדש את קופת המדינה וזה דבר שצריך לקחת בחשבון". בר דוד קבע: "כולנו היינו עסוקים לייצב את המדינה וכנראה שזה ייקח לנו עוד זמן".
בהמשך השיחה, התייחס בר דוד למתווה הבידודים במשק ואמר כי יפעל לשנות אותו: "יש את המתווה של הבידוד שחתמנו עליו בגל הקודם והוא עבר גם בחקיקה. המתווה נותן חלק מהימים על חשבון העובד, חלק מהימים על חשבון המעסיק וחלק על חשבון המדינה. אני הולך לרענן את המתווה וזה המתווה שכרגע אני חושב שצריך לעשות ולעבוד עליו. אין לנו פתרון אחר בנושא הבידודים. צריך לרענן אותו וזה מה שנעשה בשעה זו".