עולה עולה מהנתונים כי האחוז מכוח העבודה של המועסקים שנעדרו זמנית מעבודתם בגלל סיבות הקשורות בנגיף קורונה בצירוף הבלתי מועסקים עומד על 3.8%, לעומת 3.4% בחודש הקודם.
כמו כן, שיעור התעסוקה במדינה, לא כולל נעדרים זמנית בשל סיבות הקשורות בקורונה, עומד כעת על 60.8%, בניגוד ל-60.1% בחודש אפריל האחרון.
האחוז הגבוה ביותר של מועסקים הנעדרים מהעבודה כל השבוע או חלק מהשבוע, מכלל המועסקים, היה בענפים: אספקת חשמל – 26.4% (לא היו נעדרים בגלל סיבות שקשורות לקורונה), חינוך – 25.7% (מתוכם בגלל סיבות שקשורות לקורונה – 0.5%), שירותים מקצועיים, מדעיים וטכניים – 24.5% (מתוכם בגלל סיבות שקשורות לקורונה – 0.3%).
האחוז הגבוה ביותר של מועסקים שעבדו מהבית, מכלל המועסקים, היה בענפים: מידע ותקשורת (53.2%), שירותים מקצועיים, מדעיים וטכניים (36.2%), שירותים פיננסיים ושירותי ביטוח (31.4%). בתוך כך, חלקם של השכירים בתחום ההיי-טק מכלל השכירים ירד במאי 2022 ל-11.5% (12.0% בחודש הקודם).