למרות הירידה במחיר הנפט: מחיר הדלק לא יוזל בחודש הבא

מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה עידכן כי לא צפוי שינוי במחירי הדלק בחודש אוקטובר. המחיר המירבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת בשירות עצמי לא יעלה על 6.37 ש"ח לליטר

משה כהן צילום: מעריב אונליין
תחנת דלק
תחנת דלק | צילום: יוסי זמיר פלאש 90

מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה עידכן היום (חמישי) כי בחצות הלילה שבין שבת לראשון, צפוי עדכון במחיר הדלק. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) לא יעלה על 6.37 ש"ח לליטר, ללא שינוי מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 21 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.

במשרד ציינו כי ירידה במחיר הבנזין הבינלאומי ועלייה בשער החליפין הביאו להפחתה של 10 אגורות מהמחיר לצרכן ללא מע"מ, בעוד שהעלאת מס הבלו הביאה להעלאה של 10 אגורות במחיר לצרכן ללא מע"מ.

חן בר יוסף, מנהל מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה, הסביר כי בהתאם לתיקון צו הבלו שבוצע בחודש קודם, במקרה שמחיר הבנזין לא יעלה על 6.25 ש"ח, יעלה סכום הבלו בכ-13 ש"ח כולל מע"מ אך בכל מקרה לא יעלה בסכום שיעלה את המחיר מחודש קודם. מאחר ומחיר הבנזין (לפי בלו של חודש קודם) עומד על 6.25 ש"ח, עודכן סכום הבלו כך שהמחיר בתחנה יעמוד על 6.37 ש"ח.

תגיות:
נפט
/
מחיר הדלק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף