רשות החדשנות וזרוע העבודה מודיעות היום (חמישי), בהמשך למתווה שיתוף הפעולה ביניהן, כי יממנו תוכניות להכשרת חרדים להייטק בתקצוב כולל (ממשלתי ופרטי) של 42 מיליון שקל. השתיים השיקו את הקול הקורא הייעודי בסוף מאי 2022 בתקצוב משותף על בסיס מסלול קרן ההון אנושי במטרה לספק מענה לייצוג החסר של החברה החרדית בתעשיית ההייטק ולהאיץ את שילובם בתעשייה.
כאמור, אחת התכניות בתקציב החדש, היא תכנית 'מיגו' שהחלה לפעול בחודשים האחרונים בהובלה של משרד הכלכלה, חברות הייטק מובילות וקרנות פילנתרופיות, במטרה להכשיר כאלפיים מתכנתים חרדים שיצטרפו לעבודה בהייטק בשנים הקרובות. במסגרת התכנית, מתקיימים לימודים במשך כשנה וחצי (ימים מלאים) במודל הכשרה של 8200, כולל מעטפת תמיכה מקצועית, לימודית ואישית, לצד מימון מלא ללימודים ומלגת קיום חודשית.
לקראת ההודעה המתוכננת של רשות החדשנות וזרוע העבודה, נפתחה בימים האחרונים ההרשמה למחזור נוסף של התכנית, עם כיתות לימוד בירושלים, בני ברק, בית שמש, חיפה ואשדוד. המועמדים שישלימו את תהליך המיון הקפדני וימצאו מתאימים לתכנית, יתחילו בחודש פברואר את הלימודים במחזור החדש של תכנית מיגו.