בהיקף של 4 מיליארד שקלים: שיכון ובינוי זכתה במכרז להעברת בסיסי צה"ל מהמרכז

החברה דיווחה לבורסה על זכייתה במכרז יוצא הדופן. כחלק מהמהלך יפונו ארבעה בסיסים באזור המרכז לאזור רמלה ובמקומם יוקמו מבני משרדים, מתחמי מגורים, מתחמי הדרכה והסעדה ועוד

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
בקו"ם, תל השומר
בקו"ם, תל השומר | צילום: אלי דסה

חברת שיכון ובינוי שבניהול תמיר כהן דיווחה אתמול לבורסה על זכייתה במכרז יוצא דופן בהיקפו בסכום העולה על 4 מיליארד שקל. מדובר בהעברת בסיסי צה"ל מאזור המרכז לאזור רמלה (מול מפעלי נשר).

במקום יוקמו מבני משרדים, מתחמי מגורים, מתחם הדרכה, מתחם הסעדה, מרכז כנסים ועוד. שיכון ובינוי תתפעל את הבסיס החדש שישתרע על שטח של 300 אלף מ"ר ל־25 שנה. כחלק מהמהלך יפונו ארבעה בסיסים באזור המרכז: הבקו"ם בתל השומר (לשכת הגיוס תועבר לבסיס החדש), צריפין, השלישות ברמת גן ומחנה קסטינה. בסך הכל יועברו לבסיס החדש 13 אלף חיילים.

השטחים שיפונו באזור המרכז מיועדים להקמת עשרות אלפי דירות. החברה תממן את ההשקעה בהון עצמי ובהלוואת גישור מבנק הפועלים ומקרנות הפנסיה הוותיקות בהיקף של 1.3 מיליארד שקל.

חברת סולל ובונה הנמנית על שיכון ובינוי תהיה קבלן הביצוע וקבלן התקשוב תהיה קבוצת מלם תים. בעקבות הזכייה במכרז וכחלק מתנאי המימון, הוטלו על שיכון ובינוי מגבלות פיננסיות, לרבות שינוי בקבוצת השליטה או חלוקת דיווידנד במזומן.

תגיות:
צה"ל
/
שיכון ובינוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף