חברת S&P אישרה: דירוג האשראי של ישראל נותר ללא שינוי

חברת הדירוג אישרה את דירוג האשראי של ישראל ברמה של AA-. החברה ציינה כי הכלכלה התאוששה במהירות לאחר משבר הקורונה, בשיעור גבוה באופן יחסי לעולם, בשיעור של 8.6%

אנה ברסקי צילום: פרטי
אנשים בקניון
אנשים בקניון | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90
2
גלריה

בתוך כך, נציגי החברה ציינו כי במהלך משבר הקורונה הצטצמצה הכלכהל בשיעור של 1.9% בלבד, והתאוששה במהירות וצמחה בשנת 2021 בשיעור גבוה באופן יחסי לעולם, בשיעור של 8.6%. זאת, כאשר תחזית החברה לשנת 2022 הייתה צמיחה בשיעור של 6%, בעיקר בזכות סקטור ההיי-טק החזק. כמו כן, חברת הדירוג ציינה, כי על רגע ההאטה אצל שותפות הסחר של ישראל, בעיקר ארה"ב ואירופה, החברה חוזה כי הצמיחה לשנת 2023 תעמוד על 2%.

החברה מסרה בנוסף כי היא צופה ששיעור הצמיחה בטווח הארוך יתייצב על 3.5%, וציינה כי לצד החוזקות של הכלכלה, קיימים אתגרים בנוגע לפריון נמוך בתחומי הכלכלה המסורתיים, שיעור השתתפות נמוך באופן יחסי בכוח העבודה בחלק מאוכלוסיית ישראל. בנוסף, ציינה את העודף התקציבי אשר נצבר בעשרת החודשים הראשונים של שנת 2022. הביצוע התקציבי החזק ביותר מזה כמה עשורים אשר מבוסס על גידול בפעילות המשק בהכנסות ממסים. נציגי החברה צפו כי לאור העלייה באינפלציה והידוק המדיניות המוניטורית, יווצרו לחצים על הממשלה לפעול על מנת להקל על יוקר המחיה.

דירוג ישראל ע''י חברות דירוג האשראי הבינלאומיות
דירוג ישראל ע''י חברות דירוג האשראי הבינלאומיות | צילום: דוברות משרד האוצר
תגיות:
ישראל
/
כלכלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף