חזרה לשגרה: 3,660 דירות חדשות נמכרו בחודש יוני

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדווחת כי מדובר בעלייה משמעותית לעומת בחודשים הקודמים שנפגעו בשל משבר הקורונה. עדיין יש 38,370 דירות חדשות למכירה

משה כהן צילום: מעריב אונליין
אתר בנייה בירושלים
אתר בנייה בירושלים | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מספר הדירות החדשות שנמכרו בחודש יוני עמד על 3,660. כך מסרה היום (חמישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בלמ"ס ציינו, כי תמונה דומה עולה גם מנתוני רשות המיסים – כ-3,740 עסקאות נדל"ן של מכירת דירות חדשות שדווחו ביוני.

על פי נתוני הלמ"ס, בחודשים מרץ-יוני, על רקע הסגר והגל הראשון של הקורונה, נמכרו בסך הכל 6,250 דירות חדשות, צניחה של 31.8% לעומת דצמבר-פברואר. מספר עסקאות הנדל"ן עמד במרץ-יוני על 4,310 דירות חדשות – צניחה של 59.2%. עוד עולה מהנתונים, כי מספר הדירות החדשות שלא למכירה שהחלה בנייתן ביוני עמד על כ-800.

השיעור הגבוה ביותר של דירות שנמכרו היה במחוז דרום – 25.4%. שיעור הדירות שנמכרו ביוני במחוז מרכז עמד על 25.3%, במחוז תל אביב - 18.6%, במחוז חיפה – 12.7%, במחוז ירושלים – 8.5%, במחוז הצפון – 7.9% ובאזור יו"ש – 3.8%.

בלמ"ס ציינו עוד, כי בסוף חודש יוני מספר הדירות החדשות שנותרו למכירה עמד על כ-38,370.

תגיות:
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה
/
דירות חדשות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף