"נמל התעופה 'רמון' יביא לעליה של 20% במחירי הנדל"ן באילת"

מנכ"ל חברת הנדל"ן שניר, ניר שמול, אומר כי צפוי גידול בהשכרת דירות נוסח AIRB&B ובנייה מסיבית של בתי מלון ומגורים במקום השדה הישן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
העיר אילת
העיר אילת | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

שדה התעופה החדש יקשר את העיר ישירות ל-34 יעדים באירופה ויביא כמות גדולה יותר משמעותית של תיירים לעיר, לרבות יהודים שמאוד אוהבים את אילת, בהיותה ״עיר השמש הנצחית״. מחירי הטיסות יוזלו בצורה רבה בעקבות מדיניות השמיים הפתוחים וטיסות הלואו קוסט שיופעלו אל ומשדה תעופה זה, בעיקר מיעדים אירופיים. לאור הריבוי בשימוש בדירות להשכרה לתיירים נוסח AIRB&B, הביקוש לדירות בעיר יגדל.

זאת ועוד, העובדה ששדה התעופה היה ממוקם במרכז העיר הורידה את ערך הנדל"ן באזורים הסמוכים אליו בגלל הרעש של המטוסים כמעט לאורך כל שעות היממה והשעות המאוחרות של הלילה והסכנה הגדולה של נחיתות סמוך למבני מגורים שנמצאים בסמוך לשדה התעופה.

שדה התעופה החדש יביא להתעוררות נדל"נית גם במובנים אחרים - הוא יאפשר בנייה מסיבית של פרויקטים חדשים, לרבות בתי מלון, בנייני מגורים, משרדים ומסחר, שכן שדה התעופה הישן שוכן ממש במרכז העיר.

לדברי שמול, במשך שנים לא נבנה מלון חדש באילת, אולם כעת, עם פתיחת נמל התעופה, ייכנסו יזמי בתי מלון קיימים וחדשים שיציעו, מעבר לבית המלון, אפשרויות מכירה של יחידות מלונאיות לטובת יהודים וישראלים המחפשים השקעות כמו ביוון וקפריסין, עם אפשרות לבתי נופש, במרכז העיר סמוך לים.

תגיות:
אילת
/
שדה התעופה "רמון" בתמנע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף