המדינה השנייה בעולם: גשושית סינית נחתה בשלום על מאדים

סין עשתה היסטוריה כאשר הצליחה להנחית בשלום את הגשושית ג'וז'ונג על הקרקע של הכוכב האדום, לקראת משימת המחקר שלה, שצפויה להימשך כשלושה חודשים

תמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונליין
שיגור המשימה הסינית למאדים
שיגור המשימה הסינית למאדים | צילום: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins/File Photo

סין הפכה היום (שבת) למדינה השנייה בעולם שמצליחה לבצע נחיתה על אדמת מאדים, אחרי שהגשושית ג'וז'ונג הגיעה בשלום לקרקע של הכוכב האדום לקראת תחילת משימת המחקר שלה.

המבצע המורכב החל הלילה, כאשר המקפת טיאן-וון-1, שחגה סביב מאדים בשלושת החודשים האחרונים, שחררה את הנחתת הנושאת את גשושית המחקר. אחרי כשלוש שעות, נכנסה הנחתת לתוך האטמוספירה, ועברה בהצלחה את השלב המסוכן שידוע בכינוי "שבע דקות של טרור" לפני ששחררה את הגשושית.

סמוך לשעה 7:18 בבוקר, נחתה הגשושית בדרום המישור הקפוא של אוטופיה פלניטיה ושלחה אישור למרכז הבקרה בכדור הארץ, שהפך את סין למדינה השנייה בעולם, אחרי ארה"ב, שמציבה רכב מחקר על הכוכב. הנשיא שי ג'ינפינג בירך את המדענים על ההישג ההיסטורי וציין כי הוא מציב את סין בצמרת העולמית בחקר מערכת השמש.

הגשושית ג'וז'ונג, שנקראת על שם אל האש, אמורה לפעול במשך כשלושה חודשים. היא נושאת עמה שישה רכיבי מחקר - בהם מצלמות מתקדמות,  מכ"ם למחקר תת קרקעי, גלאי רכיבים וגלאי של שדה מגנטי - שישמשו אותה לאיסוף סלעים, ניתוח של מבנה הקרקע ומיפוי טופוגרפי.

תגיות:
סין
/
מאדים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף