ללא מגע יד אדם: חברה ישראלית חשפה חוות גידול מיוחדת וראשונה מסוגה בעולם

חברתGreenOnyx חשפה בדרום תל אביב תל אביב את חוות הגידול הראשונה מסוגה בעולם, אשר ניתן לייצר בה את ירק העל הטרי WANNA GREENS. מוצרי החברה נכנסו למסעדות מישלן

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
חוות הגידול של גרינאוניקס
חוות הגידול של גרינאוניקס | צילום: GreenOnyx

חברת "גרינאוניקס", המייצרת את ירק העל הטרי WANNA GREENS, חשפה חוות גידול אורבנית בדרום תל אביב. החברה הישראלית מפתחת מערכות גידול מתקדמות, המסוגלות לייצר בתפוקה ובהיקפים גבוהים ירק על בריא וטרי מסוג עדשית המים ללא מגע יד אדם. מדובר בתהליך אשר מתאפשר באמצעות טכנולוגיה ייחודית, המאפשרת את גידול הירק לאורך כל השנה בסטריליות מלאה, בכל תנאי אקלים, בניין ושטח וללא תלות בשטח חקלאי או בכוח אדם.

כאמור, בחווה בתל אביב ניתן למצוא כ-20 מכונות שונות לגידול הירק, חלקן בגובה 4.5 מטר על 4.5 מטר מרובע. מדובר במערכות סטריליות לחלוטין, הממקסמות את כמות המים, ומתחברות לחשמל או לתאים סולריים. המכונה סגורה, מנטרת סביב השעון את מצב הגידול ומשפרת אותו בצורה אוטונומית ללא מגע יד אדם.

מייסדת החברה היא ד״ר ציפי שוהם, ששימשה בעברה כחוקרת סרטן. היא הגיעה לתובנה לפיה אימוץ אורח חיים בריא ומאוזן מפחית את הסיכוי לחלות במחלה, וחיפשה את הירק העשיר והבריא ביותר לטובת תזונה נכונה ובריאה. בתום מסע חוצה יבשות, היא גילתה בתאילנד את הוולפיה - ירק מים זעיר במיוחד שגדל בתנאים מאוד ספציפיים ועשיר בערכים תזונתיים של ברזל, אבץ, אשלגן, ויטמין A, ויטמין K ואומגה 3, כך שהוא מהווה תחליף למנת ירקות כחלק מתפריט משתנה ומתאים לכל מזון בנפרד.

ד"ר ציפי שוהם, מנכ"לית ומייסדת החברה ציינה כי "החזון שלנו הוא לחולל מהפכה בדרך שבה אנו חושבים על ייצור מזון באזורים עירוניים ולהנגיש מזון טרי, בריא ובר קיימא מבית הגידול היישר אל הצלחת ובהמשך, לנתב את הטכנולוגיה הייחודית שלנו לטובת פיתוחים נוספים".

בחברה משקיעים, בין היתר, המיליארדר מריוס נכט והמסעדנית רותי ברודו. כיום, מוצרי החברה משווקים במספר מסעדות מישלן בעולם ועם הקמת החווה החדשה בדרום ת"א החברה עושה צעד נוסף לקראת שיווק לשימוש פרטי.

תגיות:
פיתוח ישראלי
/
מזון על
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף