קבוצת אנשי טכנולוגיה ישראלים פיתחה מוצץ חדשני שיפחית את הטראומה שחווים פעוטות בהליך של לפני ניתוח או הליך רפואי אחר הדורש הרדמה. המכשיר, פרי פיתוחם של דני שחף ואיריס שיחור, משלב מסכת הרדמה ומוצץ. כמה ימים לפני הניתוח, יקבלו הורי הפעוט את המסכה עם המוצץ הביתה והילד יתרגל את חבישת המסכה יחד עם המוצץ במשך כמה ימים, מה שיהפוך את חבישת המסכה לפחות מאיימת.
"מהניסיון שלנו, ילדים מגלים התנגדות חזקה למסכת ההרדמה", מעיד פרופסור גורמן. "אנחנו קוראים להתמודדות עמם 'שיטת הגורילה' – ארבעה מבוגרים מתנפלים על הילד, מצמידים אותו למיטה עד לרגע שהוא נרדם כשחומר ההרדמה פועל".
"בארץ, עד שמקבלים אישור לבדיקות כאלה, לוקח זמן. קיבלנו אישור מזורז בשני בתי חולים אוניברסיטאיים ברומניה, גם מוועדות האתיקה של כל בית חולים וגם משתי האוניברסיטאות. ערכנו ניסוי על 115 ילדים שהזדקקו להרדמה. מתוך 115 הילדים חמישה התנגדו למסכה עם המוצץ והתקשו בתהליך ההרדמה, 110 ילדים קיבלו את המסכה עם המוצץ ברצון ותרגלו אותה בבית. מתוכם 90% עברו הרדמה ללא כל התנגדות ורק 10% התנגדו, וגם היא התנגדות רפה בלבד. כמעט 85% מההורים ו-85% מהרופאים המרדימים הביעו שביעות רצון גבוהה מהשימוש במסכה עם המוצץ".
"טרם. אני חוקר קליני ומבחינתי המוצר מצוין, אבל עכשיו נותר רק לקבל אישור לשימוש בו בארץ. אני יכול להעיד שאצלי בבית יש שלוש מסכות מהסוג שתיארתע כאן. ברוך השם שתי הנכדות שלי בריאות לחלוטין, אבל אם חס וחלילה יזדקקו להליך רפואי עם הרדמה - איעזר במסכה עם המוצץ".