פחות משביע, יותר בריא, אותו הטעם: מה באמת היתרון של סטארט-אפ הפוד-טק החדש?

אם גם לכם אכפת מהסביבה, ובעיקר מהגוף שלכם עצמכם, ישנו פתרון טכנולוגי מסקרן שיפתור לכם את הבעיה. עם אותו הטעם, אותו המחיר ובלי תחושת הכבדות של אחרי, כך הצליח הסטארט-אפ הזה להפחית 50% מכמות הבשר

שי רגב צילום: אור גפן
ההמבורגר הזה יצליח להפחית 50% מצריכת הבשר העולמית
ההמבורגר הזה יצליח להפחית 50% מצריכת הבשר העולמית | צילום: דן לב
3
גלריה

חממת הפוד-טק The Kitchen Hub מבית שטראוס והיזם שלום דניאל חשבו יחד כיצד יצליחו גם להפחית את הפגיעה בסביבה וגם לקבל מוצא בריא ומזין יותר, עם אותו הטעם בדיוק, וחשבו על שיטה לא רעה בכלל. החלק של ה"פוד" במקרה הזה יעסוק בפטריות, ואילו ה"טק" יתמקד דווקא בהגדלת הכמות שלהן בכ-90% מהביו-מאסה הכללית.

חומר הגלם הטבעי - ולא, זה לא בשר טחון
חומר הגלם הטבעי - ולא, זה לא בשר טחון | צילום: דן לב

המוצר הוא פשוט – שורש הפטרייה בטעמה, צבעה והטקסטורה הטבעית שלה, שמגיע טחון באופן שמדמה במבט ראשון בשר טחון רגיל לגמרי. המנה הראשונה שהוגשה הייתה כיסון מטוגן שמכיל רק את חומר הגלם עצמו כשורש פטרייה טחונה, שהייתה בטעמה זהה לטעם של פטרייה רגילה כפי שאתם כבר מכירים. מכאן, השילובים החלו להעלות שלב בהדרגה.

המנה הבאה הייתה כדורי דג לבן, שכמובן חציים הכילו את תפטיר הפטריות, ובאופן מגניב לגמרי אי אפשר היה להבחין שמדובר בשילוב רכיבים. טעם טבעי ורגיל של קציצות דג טחונות. בהמשך זכינו גם לטעום את התפטיר בשילוב עם עוף טחון, שייצר קציצות עוף במרקם אחיד ומתעתע. במקרה הזה הקציצות הוגשו ברוטב קארי טעים ועשיר שמעט בלבל את בלוטות הטעם שלי, אך אם נבחן את הקציצה כשלעצמה היא הרגישה 100% עוף.

תפטיר הפטריות בשילוב עם בשר טחון
תפטיר הפטריות בשילוב עם בשר טחון | צילום: דן לב

בשלב זה תפטיר הפטריות שולב עם בשר טחון בשתי צורות שאנו רגילים לקבל על הצלחת – קבב והמבורגר. מנת הקבב הייתה מבין כל המנות על השולחן הדומה ביותר לבשר רגיל, שכן גם חוש הראייה וגם חוש הטעם שלי לא היו יכולים להבחין שמדובר רק בחצי כמות של בשר בתוך הקציצה.

במנת ההמבורגר דווקא כן הצלחתי להרגיש שמדובר במנה מעורבת, אך הפעם זה בא לידי ביטוי ממקום אחר. ראשית אציין לטובה את העובדה שההמבורגר הגיע פתוח וללא שכבת הלחמנייה הראשונה, כך שנראה כי היזמים בחרו שלא להחביא את הקציצה מתחת לשכבות ירקות ובצק. שנית, אספר לכם שהם גם צדקו, ובאמת לא הייתה כל סיבה להחביא את ההמבורגר שנטעם בדיוק כמו קציצה רגילה.

מה שכן עזר לי להבין שמדובר בקציצה המכילה רק כ-50% מהבשר מן החי היה היעדר תחושת השובע ו"הפיצוץ" שאני רגילה להרגיש אחרי המבורגר. המנה קלילה יותר ונעימה לבטן, מה שיכול להשאיר לכם אפילו מקום לעוד.

באופן כללי, ההרגשה שיצאתי איתה מהסעודה הייתה של ארוחת בשר קלאסית.אם להיות כנה, במידה והייתי מגיעה למסעדה והמלצר היה ממליץ לי על המבורגר שהוא רק "חצי המבורגר", לא בטוח שהייתי בוחרת בו. ועם זאת, אם אותו המלצר היה מסביר לי כמה הטעם דומה, המחיר זהה, אך המוצר בריא לי יותר, אין ספק שהייתי מזמינה אותו מהתפריט.

תגיות:
בשר
/
סטארטאפ
/
פטריות
/
פודטק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף