לובשים ירוק: הכירו את הפיתוח המהפכני בעולם הטקסטיל

חברת סונוביה פיתחה טכנולוגיה המפחיתה את הזיהום בתעשיית הטקסטיל באמצעות גלי קול. מנכ"ל החברה: "צורך אקוטי בחדשנות בשוק"

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
מפעל בד
מפעל בד | צילום: גטיאימג'ס

חברת סונוביה הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה המפחיתה את הזיהום בתעשיית הטקסטיל באמצעות גלי קול, נמצאת בימים אלה במגעים מתקדמים עם החברות פטנטי (Petenatti) ואוורסט (Everest) - לייצור ירוק של מותגי ספורט והלבשה מובילים. תעשיית טקסטיל האופנה שמככבת בצמרת טבלת הזיהום העולמית אחראית ל־20% מהשפכים המזהמים בעולם ולפליטת 1.2 מיליארד טונות של גזי חממה, המהווים 10% מכלל הפליטות.

הטכנולוגיות הקיימות היום להקניית תכונות לטקסטיל, כמו דחיית מים, ספיגת ריח ואנטי־בקטריאליות נעשות באמצעות הספגת חומר לתוך הבד וגורמות לזיהום משמעותי של הסביבה. סונוביה, לעומת זאת, מבצעת טיפולים אלה באמצעות טכנולוגיה של גלי קול, ללא צורך בכימיקלים מזהמים ומפחיתה באופן דרמטי את כמות הזיהום בתהליך ויוצרת בד שהוא עמיד לכביסות.

לצורך כך, תכננה החברה מכונה אולטרסונית שהיא היחידה מסוגה בעולם, בשיתוף עם חברת ברוקנר הגרמנית (Bruckner Textile Machinery), מיצרניות מכונות הטקסטיל המובילות בעולם. לפי הערכות סונוביה, במהלך 2023 יותקנו עד כעשר מכונות טקסטיל ירוקות של סונוביה במפעלי טקסטיל בולטים ברחבי העולם ובחברה צופים שמספר המכונות שיימכרו עתיד לזנק לעשרות רבות בשנים הקרובות.

יגאל זיתון, מנכ"ל חברת סונוביה, אומר: "זוהי אבן דרך מהותית עבור החברה, שבמסגרתה אנו עוברים לשלב פיילוט מסחרי עם חברת ברוקנר, מיצרניות מכונות הטקסטיל המובילות בעולם, וזאת לאחר חמש שנות מו"פ והנדסה משותפים. קיים צורך אקוטי בשוק הטקסטיל לחדשנות טכנולוגית העומדת בקנה אחד עם הגנה על הסביבה ותנאי הרגולציה ההולכים ומחמירים, ואנחנו כאן כדי לתפוס בכורה לעשורים קדימה".

תגיות:
לבוש
/
טקסטיל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף