גיא ורון רותח מזעם: חיזבאללה החליט לא לירות היום - עכשיו נחשף למה

תושבי הצפון זועמים: בגלל חג הקורבן, בלבנון לוקחים צעד אחורה מירי הטילים לעבר ישראל. הבעיה היא שישראל "מכבדת" את החג שלהם ולא תוקפת ולא מגיבה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שריפה במטולה, שריפות בצפון | צילום: ללא

בגלל חג הקורבן המוסלמי שחל בימים אלו, הירי מלבנון לעבר ישראל צומצם משמעותית. גיא ורון, כתב חדשות 12 לענייני צפון, שידר היום (ראשון) מהגליל העליון והביע את זעמו על התנהלות ישראל והתחשבותה בחג שלהם - בעוד שבשבועות חיזבאללה ממש לא ריחמו על תושבי הצפון.

"לאורך קילומטרים אנחנו רואים שדות מטעים שרופים כתוצאה של השריפות. אלפי דונמים של שטחי חקלאות, מטעים של קיבוץ ברעם, יראון.  הכל עולה בלהבות. מי שמכבה את האש זה למעשה כיתות הכוננות וכוחות כיבוי והצלה", אמר ורון.

השריפות בקריית שמונה
השריפות בקריית שמונה | צילום: אייל מרגולין, פלאש 90

עוד הוסיף בדיווח: "אי אפשר שלא להתייחס לעובדה שבגלל חג הקורבן, מאתמול חיזבאללה לא יורים. ישראל משתתפת במשחק וגם אנחנו לא יורים ולא תוקפים".

קריית שמונה בלהבות
קריית שמונה בלהבות | צילום: צילום פרטי

עוד הוסיף: "אנחנו צריכים להחזיר את תחושת הבטחון, את הטבע והבתים של התושבים - אבל זה לא קורה. העובדה שישראל משתפת פעולה ובלבנון מכתיבים את קצב האש היא תחושה קשה מאוד ביום זה. התושבים תוהים, למה בשבועות חיזבאללה ירו כמו משוגעים ועכשיו - 'שקט'.

תגיות:
חיזבאללה
/
ירי
/
רקטות
/
שריפות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף