בגיל 88: פרופ' חנוך רון, מבקר המוזיקה והסופר, הלך לעולמו

רון שימש במשך שנים כמבקר מוזיקה קלאסית בעיתונים "דבר" ו"ידיעות אחרונות". כמו כן היה מרצה למוזיקולוגיה באוניברסיטת תל אביב ובמכללת לוינסקי לחינוך

מאיה גדש צילום: דימה וולרשטיין
פרופ' חנוך רון
פרופ' חנוך רון | צילום: צילום מסך יוטיוב

מבקר המוזיקה והסופר, פרופ' חנוך רון, הלך לעולמו בגיל 88.

רון יליד העיר תל אביב. את הכשרתו המוזיקלית קיבל במדרשה למורים למוזיקה בתל אביב, והמשיך לתואר שני בחינוך ובספרות באוניברסיטה העברית בירושלים. בהמשך דרכו, בשנת 1978, קיבל תואר דוקטור בחוג למוזיקולוגיה באוניברסיטת תל אביב, על מחקר על הכשרים המוזיקליים אצל ילדים טעוני טיפוח בנים להורים בני עדות המזרח בישראל, שעשה בהנחיית הרצל שמואלי. לאחר סיום לימודיו עבר כמורה למוזיקה בבית ספר בראשון לציון. בהמשך נסע לשליחות עם אשתו בלונדון וגם שם לימד מוזיקה.

לאחר שובו לישראל התמנה למפקח על לימודי המוזיקה במשרד החינוך. במשך שנים שימש כמבקר מוזיקה קלאסית בעיתונים "דבר" ו"ידיעות אחרונות".

כמו כן, רון היה מרצה למוזיקולוגיה באוניברסיטת תל אביב ובמכללת לוינסקי לחינוך. במקביל פרסם ספרי עיון רבים בתחום המוזיקה.

תגיות:
מוזיקה
/
תרבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף