בן 11 שכובש את עולם השחמט בסערה: הכירו את הסנסציה ושמה נועם ששון

הוא רק בן 11 וחצי, אך כבר גורף תארים והישגים בתחרויות שחמט בינלאומיות, כמו אליפות אירופה האחרונה לנוער. נועם ששון, שחמטאי מגיל ארבע וחצי, אוהב לנצח, לומד מהפסדים, מסתדר בבית הספר וגאה לייצג את המדינה

דודי פטימר צילום: דודי פטימר
נועם ששון
נועם ששון | צילום: צילום פרטי

נועם ששון מעיד כי כבר בגיל 4 וחצי הוא שיחק שחמט, ומיד התאהב במשחק. “התחלתי לשחק עם סבתא שלי, ובגיל 5 כבר התחלתי להתחרות בתחרויות לילדים בגילי. אחרי כמה חודשים התחריתי הרבה, ועכשיו אני נחשב יחסית מקצועי”, הוא מצטנע.

“זה היה הרגע שבו הבנתי שהשחמט הוא לא רק תחביב, אלא משהו שאני רוצה לעסוק בו גם כמקצוע”, מספר נועם. “הבנתי שאני לומד טוב ושיש לי טכניקות מיוחדות משלי. בתקופת הקורונה, כשלא היו טיסות ולא התקיימו תחרויות בחו”ל, התאמנתי מהבוקר עד הלילה והשתפרתי יותר ויותר. ככל שגדלתי הרמה עלתה, וגם האתגר גדל”.

בארון הפרסים של נועם אוזל המקום. נכון לעכשיו, התארים הבולטים שהוא בוחר לציין בפניי הם אלוף אירופה עד גיל 9, סגן אלוף אירופה עד גיל 10, פעמיים אליפות ישראל לגילו, ועכשיו, כאמור, הדירוג הגבוה מאוד באליפות אירופה, שם ניצח גם נערים בני 14.

“זה היה טורניר מורכב, ונועם הוכיח בו שהוא חלק מהטופ האירופי”, מצהיר האב הגאה: “הוא ניצח שם אלופי אירופה שמדורגים גבוה מאוד בעולם. אחרי כל משחק, שנמשך יותר מחמש שעות, נועם התעורר בבוקר, אכל טוב, כי התזונה מאוד חשובה בתחרויות האלה, התאמן בשחמט עם ארטור כוגן, המאמן שלו, מהשחמטאים המובילים בעולם, ואז הלכנו לעשות ספורט – ריצה, מתח וכדומה – כדי להוריד את רמת הסטרס בגוף ולהשתחרר. אחרי זה נועם הלך למשחק נוסף, וחוזר חלילה”.

בשבוע הבא נועם יתחרה באליפות ישראל עד גיל 12, ובעוד שבועיים יטוס עם אביו לאליפות העולם בשחמט Rapid ו־Blitz (סגנונות משחק) לנוער ברודוס. “אני מתאמן קשה לקראת התחרויות האלה ולא נותן להישג ברומניה להשפיע עליי כל כך, כי אני מוכרח להיות ממוקד”, מסביר השחמטאי הצעיר. “חשוב לי לייצג את ישראל בכבוד”.

עם כל ההצלחה והגאווה, גיל ששון מבהיר שרק רצונו החופשי של נועם הוא סיבה להמשיך בדרך השחמט: “אנחנו מאוד קשובים לנועם, ואם יגיע יום שבו הוא יחליט שלא מתחשק לו יותר לשחק, גם אם זה יבאס קצת, נתמוך בו במיליארד אחוזים ונעזור לו להגשים כל חלום ויעד שהוא ירצה”.

תגיות:
ילדים
/
שחמט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף