הילד מרעננה שלא אהב ספורט - עד שרוג'ר פדרר נכנס לחייו

ילד מרעננה שנאלץ לשחק טניס מגלה את רוג'ר פדרר, וההערצה הופכת לחלק בלתי נפרד מחייו. רומן הביכורים של נמרוד דרור עוסק בהתבגרות, בדידות והפער בין חלומות למציאות

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
"אני אוהב אותך, רוג'ר פדרר"
"אני אוהב אותך, רוג'ר פדרר" | צילום: חדש בהוצאת "שתים"

מה קורה כשילד שלא סובל ספורט מגלה את אחד הטניסאים הגדולים בהיסטוריה? זו נקודת המוצא של "אני אוהב אותך, רוג'ר פדרר", רומן הביכורים של נמרוד דרור, שראה אור בהוצאת "שתים" בעריכת מוריה דיין קודיש.

במרכז הספר עומד דניאל, ילד מרעננה שאביו מאלץ אותו להירשם לחוגי ספורט. דווקא על מגרש הטניס, הרחק מהבדידות, השעמום והבריונות שמלווים את שנות נעוריו, הוא מגלה עולם חדש - ובעיקר את רוג'ר פדרר, שהופך בהדרגה לדמות משמעותית בחייו.

הספר נע בין הקריירה של פדרר, על משחקיו הגדולים והיריבויות המפורסמות, לבין סיפור ההתבגרות של דניאל. ההערצה לטניסאי השווייצרי מלווה אותו מחטיבת הביניים, דרך השירות הצבאי בתותחנים ועד לחייו הבוגרים כעורך דין. דרך הקשר החד-צדדי בין השניים עולות שאלות על זהות, גבריות והפער בין החיים שאדם חי לבין אלה שדמיין לעצמו.

דרור, המוכר מבלוג הטניס "נמרוד כותב על טניס", עוסק בענף כבר שנים רבות. הוא משחק טניס מגיל 11 ושימש כשופט במשך קרוב לעשור. בשנת 2023 פרסם את הביוגרפיה "מלך הכוורת", העוסקת בסיפורו של הטניסאי דודי סלע.

תגיות:
ספרות
/
ספורט
/
רוג'ר פדרר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף