מייסד "שלום עכשיו": "עלינו לצעוק נגד השחיתות שפשתה"

הסופר אורגד ורדימון, ממקימי רצ (לימים מרצ), היה בין יוזמי ההפגנה הגדולה שלאחר מלחמת יום הכיפורים ויצא עם הקמפיין הפרובוקטיבי “אני מתבייש" מודאג מהמצב: "אני מכה על חטא השתיקה של הרוב במרכז"

יעקב בר-און צילום: ללא
אורגד ורדימון
אורגד ורדימון | צילום: רענן כהן
3
גלריה

הילד ההוא, שהורגל מתוך הכוונה מגבוה לשתוק על כל דבר, לא מפסיק לצעוק מאז שהיה ממחוללי הפגנת ההמונים של קצין המילואים מוטי אשכנזי לאחר מלחמת יום הכיפורים, שיצאה נגד הנהגת המדינה. “בעצם, אני יותר מכה על חטא השתיקה מאשר צועק", ורדימון מבקש לדייק.

אורגד ורדימון. רענן כהן
אורגד ורדימון. רענן כהן | אורגד ורדימון. רענן כהן

כבנו של ירוחם ורדימון, מחלוצי הקולנוע בארץ, הקדים אורגד את זמנו כשהביא בתחילת שנות ה־70 סרטי איכות לקולנוע “תכלת" בתל אביב. “אכן, הבאתי הנה סרטי איכות כשעוד לא היה שגור כאן המונח איכות", הוא מספר, “כרזת אחד מהם, ‘הקונפורמיסט’ של ברטולוצ’י, אף מופיעה על עטיפת ספרי ‘שתקנו, ואז’, סרט ששערותיי שאין לי סומרות עד היום כשאני נזכר בו. בניגוד לשם הסרט האמור, אני באופיי נון-קונפורמיסט. כך פתחתי את ‘תכלת’ עם ‘מרכבות האלים’, סרט תיעודי פרובוקטיבי שאף אחד לא רצה להקרין אותו כאן ועמדו להחזירו לחו"ל. אעיר שלא סיימתי שום בית ספר לאמנות ואני כלכלן בהשכלתי. תמיד מצאתי את עצמי מתחבר לדברים שהציתו ויכוחים ודיונים. זה מה שהיה חשוב לי בבתי הקולנוע שניהלתי. אגב, אני חתום על מטבע הלשון ‘סרטי איכות’".

אורגד ורדימון. שתקנו, ואז
אורגד ורדימון. שתקנו, ואז | אורגד ורדימון. שתקנו, ואז
תגיות:
מרצ
/
שלום עכשיו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף