פסטיבל ירושלים יוצא לדרך - ויש שלושה סרטים שלא כדאי לכם לפספס

המהדורה ה-41 של הפסטיבל הוותיק תצא לדרך מחר, עם שלל סרטים ישראליים ובינלאומיים. הנה שלושה סרטים מסקרנים במיוחד, תוצרת צרפת, ששווים צפייה

מאיה גדש צילום: דימה וולרשטיין
״דאאאאאאלי!״
״דאאאאאאלי!״ | צילום: באדיבות פסטיבל הקולנוע ירושלים
4
גלריה

״רוחות רפאים״ // Ghost Trail

בפשטות ובפגיעות בסה מביא לידי ביטוי את המורכבות של אדם הבורח מארצו במטרה לחפש אחר עתיד כלשהו אך עברו המצלק מותיר אותו במרחב לימינלי ותקוע. גיבור הסרט פועל במסגרת קבוצה סודית שמטרתה איתור ולכידת בכירי משטר סורים שמצאו מקלט במדינות אחרות. הוא נשלח לצרפת ועוקב אחר גבר שלפי החשד עומד מאחורי הסבל והעינויים שעבר במולדתו.

דרך שורת בחירות בימוי מרתקות ״רוחות רפאים״ מייצר באינטליגנטיות הזרה על מותחן הריגול המוכר ולוכד חוויה מורכבת על עבר והווה המתנגשים ומתערבבים זה בזה. במידה ותרצו לצפות בדיוקן דמות מרהיב, אל תפספסו את ״רוחות רפאים״.

''רוחות רפאים''
''רוחות רפאים'' | צילום: באדיבות פסטיבל הקולנוע ירושלים

״מחוץ לעונה״ // Out of Season

שחקן מפורסם שנקלע למשבר נפשי, נוטש חזרות להצגה חדשה ומוצא מפלט במלון ספא מרוחק במערב צרפת. שם, הוא פוגש באליס, אישה מעברו שחיה בקרבת מקום. אותו מפגש מעמת את השניים עם הבחירות שלקחו במרוצת השנים, נתיבי חייהם השונים, ומהו טעמה המחודש של האהבה שהייתה ביניהם.

עם זאת, הן גם מביאות לידי ביטוי את אותה תחושת ריקות שמתעוררת בלב תרבות העומס המרופדת במציאות העכשווית. ״מחוץ לעונה״ בוחן מהו המסע המייסר והבלתי נגמר אחר תשוקות, חרטה, מימוש עצמי ואושר.

״מחוץ לעונה״
״מחוץ לעונה״ | צילום: באדיבות פסטיבל הקולנוע ירושלים

״דאאאאאאלי!״ // Daaaaaali!

״דאאאאאאלי!״
״דאאאאאאלי!״ | צילום: באדיבות פסטיבל הקולנוע ירושלים
תגיות:
פסטיבל הקולנוע בירושלים
/
פסטיבל הסרטים ירושלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף