הישג ענק לקולנוע הישראלי: הסרט "עצמאות" התקבל לפסטיבל סאנדנס

הקולנוע הישראלי חוגג רגע נדיר: "עצמאות" של משה רוזנטל, בכיכוב אסי כהן, נבחר לתחרות הרשמית בסאנדנס - הפעם הראשונה זה עשור שסרט עלילתי ישראלי מגיע לפסטיבל היוקרתי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עצמאות
עצמאות | צילום: ורד אדיר

רק השלישי בהיסטוריה

זהו סרטו השני של הבמאי משה רוזנטל, שסרט הבכורה שלו, "קריוקי", זכה לשבחים אדירים מצד הקהל והמבקרים, השתתף בתחרות הרשמית של פסטיבל טרייבקה, וזכה ב-4 פרסי אופיר. כעת, עם "עצמאות", רוזנטל ממשיך להוכיח את כישרונו ומעמדו כאחד הבמאים המבטיחים ביותר בישראל.

משה רוזנטל מסר בהתרגשות: "'עצמאות' הוא פרויקט אישי ומלא אהבת אדם שהעבודה עליו נעשתה בתקופה עם מעט מאוד תקווה, לכן זה מרגש עוד יותר לחשוף את הסרט לעולם בפסטיבל חשוב כמו סאנדנס. זה ממש לא מובן מאליו שסרט ישראלי יקבל הכרה משמעותית בתקופה שכזו. אני מקווה שזו התחלה של מגמה חיובית שתאפשר לקולנוע הישראלי לחזור ולשגשג בעולם. מחכים כבר למפגש עם הקהל בעולם וכמובן גם בארץ".

תגיות:
ישראל
/
פסטיבל
/
קולנוע
/
אסי כהן
/
סרט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף