כל סרט, ספר או סדרה שבוחנים את סיפור חייה של המלכה האחרונה לממלכת סקוטלנד, מנסה לבנות את דמותה ולספר סיפור שמאיר אג'נדה שונה. העלילה ידועה מראש, גם הסרט החדש שעולה היום לאקרנים לא חוטא לאמת ההיסטורית ונצמד לעובדות היבשות. אין שום ספויילר, היא מוצאת להרוג. יחד עם זאת הוא לוקח לעצמו חרות אומנותית, לגיטימית אומנם, להציף את המניעים שמאחורי הקלעים, את המחשבות, הרגשות ומה הניע את מהלך העניינים.
כאן, אין לנו עדות היסטורית רשמית. הסרט הזה מציף שאלות בעיקר סביב נושאים של זהות מגדרית. מנהיגות נשית מול גברית - ובונה את אישיותה של מלכת הסקוטים מהזווית הזאת. בחלק מהסצנות האג'נדה קצת שקופה ומאולצת. למרות זאת, הליהוק של המלכות מצוין. משחק משובח של סיראשה רונאן שהיא הליהוק המושלם לתפקיד. בסצנה הראשונה בה רונאן מופיעה על המסך נדמה שהפורטרט המפורסם של מרי סטיוארט הונפש וקם לתחיה.
בשורה התחתונה: סרט חובה לחובבי סרטי היסטוריה תקופתיים בכלל ולמכורים לתקופה האליזבתנית בפרט, לחובבי סרטים פמיניסטיים ומגדריים ולכל מי שנופי המרחבים של סקוטלנד מרחיבים את ליבו. לאחרים הסרט יכול להרגיש מעט איטי.