כך או כך או כך – לא משנה לפי איזה סדר אתם בוחרים להכיר לילדיכם (או לבן/בת זוג חדשים או לעצמכם) את סאגת "מלחמת הכוכבים", אנחנו מקווים שכבר התחלתם במשימה. ואם לא אז כדאי מאוד שתזדרזו, שכן הסרט החדש והתשיעי במספר, "עלייתו של סקייווקר", עולה אצלנו למסכים הערב. וזה הסרט הנכון לסיים איתו את שיעורי הבית, לא משנה באיזו אסכולה אתם בוחרים, מכיוון שהוא הסרט האחרון בסדרה מבחינת כרונולוגיית ההתרחשות.
"עלייתו של סקייווקר" חותם את טרילוגיית סרטי ההמשך, שהופקה כולה אחרי שדיסני רכשה את לוקאספילם, חברת ההפקה של ג'ורג לוקאס, אבי "מלחמת הכוכבים". אחרי "הכוח מתעורר" מ־2015 ו"אחרוני הג'דיי" מ־2017 מגיעה הפינאלה, שאותה כתב, הפיק וביים ג'יי ג'יי אברהמס, שעמד גם בראש "הכוח מתעורר".
כמו בשני הסרטים הקודמים, גם הפעם מככבים בו דייזי רידלי (ריי), ג'ון בויגה (FN-2187/פין), אוסקר אייזק (פו דמרון) ואדם דרייבר (קיילו רן). בתור הסרט האחרון על משפחת סקייווקר לדורותיה מוטל על כתפיו לא מעט מבחינת המורשת שהוא מייצג, והוא גם צריך להצדיק כלכלית את העובדה שהוא סוגר את זיכיון הסרטים השני הכי מצליח בהיסטוריה (אחרי היקום הקולנועי של מארוול), שהכניס עד כה 9.3 מיליארד דולר ממכירת כרטיסים.