“בקורונה הוזמנתי להופיע ביום הולדת של מעריץ שלי בשם אלישע, שהוא, אשתו וששת ילדיהם גרים בקיבוץ כרמים", אמרה. "במלחמה הוזמנתי להופיע בכרמים בפני מפונים מנחל עוז, כשאחד מהם, מיקי, ביקש שאבוא שוב להופיע שם גם בפני המעריץ שלי אלישע, שבדיוק גויס למילואים ונלחם, לכשיחזור. כשהגעתי לשם, נודע לי שאלישע נפצע והיה כבר קטוע רגליים עם בטן שחטפה פגז ובשיקום ארוך וקשה. הקשר שלי עם אלישע, מיקי ושאר המפונים נמשך עד היום בהודעות ובשיחות".
"הבית שלי הפך לסוג של חמ"ל לארגון והתנדבויות למען מי שצריך, ואני מרגישה שהדבר הזה די שומר אותי ערה. אלו חודשים שבהם ראיתי אנשים מסוימים כמעט כל יום ולפעמים לא ראיתי את הילדים שלי ימים ארוכים, גם כי היו אזעקות ולא יכולתי לבקר את בניי יהלי ותומר. החלק הנוסף הוא שגם סופי השבוע הוקדשו ברובם להתנדבות במטה החטופים, מצאתי שצריכים שם כוח אדם וצריכים אותי".
"המילים האלה זעקו בתוכי אבל עוד לא עשיתי כלום עם זה. כמעט חודש אחרי לכתה, בשבת, ישבתי בבית, נתקלתי בכתבה ב’מעריב’, קראתי לעומק את סיפורה של עדי וכמו מוכת נחש, בשלוק אחד, הלחנתי את השיר. למחרת הייתי באולפן של ג’נגו (עמיר רוסיאנו) והקלטתי אותו. רצינו להוציא את השיר בתאריך יום הולדתה ה־23 של עדי. הפכתי לחברה מאוד קרובה של משפחת ברוך ויום־יום אני מדברת עם אורית, אמה של עדי".
“ראשית אומר ששום דבר כרגע לא יכול באמת לשמח אותנו, לא בפרטי ולא כעם או כתחום התרבות, אבל החיים חזקים מהכל וחשוב לומר שהתוכנית הזו כן מתכתבת בעיניי עם ארץ ישראל היפה על כל שכבותיה ואזוריה, המפגש האנושי בנופים הפראיים של הדרום והצפון. בעצם הכל על־זמני ולכן אני מרגישה שאני יכולה לברך מכל הלב על יציאתה של התוכנית לדרך", אומרת היימן על עליית התוכנית.
“לאורך השנים הציעו לי המון סוגי ריאליטי ולכולם סירבתי מהסיבה שאני שומרת בקנאות על הפרטיות הקרובה לי. אבל התוכנית הזו, שצולמה במהלך מאי־יוני 2023, מצאה אותי בתוך ההפגנות ופריחה בהופעות, והרגשתי שזה ריאליטי שיכול לאפשר לי להתחבר לתחושת הנדודים שאני כל כך אוהבת וגם לרוקנרול, לספר את הסיפור שלי דרך אוכל. אני מאמינה שהתוכנית מאירה עליי אור טהור ונקי ללא צהוב שמבייש או מביך, באתי פשוט ליהנות".
לדבריה, הבישול מהווה חלק בלתי נפרד מחייה ומנוף ילדותה: “אבא שלי נחצ’ה היה איש נודד, ובשלן ויינן מטורף, ואני תמיד סבלתי מכל המנות המוזרות שנאלצתי לטעום בילדותי בפריז ובלונדון, אבל כשהגיע ‘אוטו אוכל’ צפו הזיכרונות, והמנות ריגשו אותי מאוד. בצעירותי נדדתי בקרוואנים עם המשפחה וזה בדמי, היינו חורשים את אירופה, מבשלים וחיים בשטח ולכן הקטע של ‘אוטו אוכל’ לא זר לי, ומכאן גם החיבור לתוכנית".