מסתכלים אחורה, ולא בזעם: אואזיס באיחוד היסטורי אחרי 15 שנה

הלהקה הבריטית האגדית, שכבשה את העולם בשנות ה-90 והתפרקה ב-2009 בעקבות סכסוך בין האחים ליאם ונואל גלאגר, חוזרת לפעילות ותצא לסיבוב הופעות

מאיה גדש צילום: דימה וולרשטיין
אואזיס
אואזיס | צילום: רויטרס

להקת אואזיס הודיעה הבוקר (שני) על איחוד, 15 שנה לאחר שהתפרקה, בעקבות התקרבות מפתיעה ביחסים בין האחים ליאם ונואל גלאגר, מנהיגי הלהקה, שהסכסוך ביניהם הביא לפירוקה ב-2009.

הלהקה תופיע בחודשים יולי-אוגוסט ברחבי בריטניה: באצטדיון וומבלי בלונדון, במנצ'סטר, בקרדיף, באדינבורו ובדבלין.

כזכור, ליאם גלאגר, סולן הלהקה, הקדיש את השיר Half The World״ Away״ לאחיו נואל בזמן שהופיע בפסטיבל המוזיקה השנתי ברידינג שבאנגליה. גלאגר ביצע במהלך ההופעה כמה מלהיטי אלבום הבכורה של הלהקה ״Definitely Maybe״ בסימן 30 שנה ליציאתו (1994). לפני ביצוע השיר אמר: "אני רוצה להקדיש את השיר הזה לנואל פאקינג גלאגר”.

כזכור, אואזיס הייתה אחת הלהקות המצליחות בעולם בשנות ה-90, ונחשבה לפורצת דרך בז'אנר הבריטפופ. היא הונהגה על ידי צמד האחים ממשפחת גלאגר ממנצ'סטר - נואל, הגיטריסט והכותב של מרבית שירי הלהקה, וליאם, סולן הלהקה שמדי פעם גם לקח חלק בכתיבת השירים.

בשנות ה-2000 חלה ירידה במעמדה היצירתי והמסחרי של אואזיס, אך היא המשיכה להופיע בהצלחה עד לאוגוסט 2009 - אז התגלע עימות בין האחים מאחורי הקלעים של הופעה מתוכננת בפריז, בעקבותיו ההופעה בוטלה והלהקה פרסמה הודעה על סיום פעילותה. ב-15 השנים מאז, בהן לא דיברו, כל אחד מהם ניהל קריירת סולו מצליחה.

תגיות:
אואזיס
/
ליאם גלאגר
/
נואל גלאגר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף