הפזמונאי, המפיק המוזיקלי והיועץ האומנותי יעקב גלעד, חוגג היום (רביעי) את יום הולדתו ה־70. גלעד שפרץ אל חיינו בשנות ה־70, חתום על לא מעט שירים, המושמעים בקביעות בתחנות הרדיו. הוא זה העומד, בין השאר, מאחורי גילויה וניהולה של להקת בנזין, על שלל להיטיה האלמותיים כדוגמת: 'יום שישי', 'חופשי זה לגמרי לבד', 'פנים אל מול פנים', והשיר שמנגנים בכל מסיבת סיום בית ספר תיכון (ולא רק) - 'התחלה חדשה'.
שיתוף הפעולה היצירתי ורב־השנים עם סולן הלהקה, יהודה פוליקר, שהחל בקריירת סולו בשנות ה־80, הניב כמה מנכסי צאן הברזל המוזיקליים בישראל, כשהבולט בהם הוא אלבום המופת 'אפר ואבק', שנחשב לאלבום אייקוני, פורץ דרך במוסיקה ובתרבות הישראלית.
גלעד עבד לצד אומנים כמו יהודית רביץ, גלי עטרי, ריטה, גידי גוב, ריקי גל, אריק סיני, משינה, רפי פרסקי ועוד רבים נוספים.
לכבוד יום הולדתו,תוכלו להאזין למיטב יצירתו בעריכה המיוחדת של 'שבת עברית', ובה עשרות שירים שעליהם הוא חתום, ביניהם: 'חופשי זה לגמרי לבד' של בנזין, 'דרך הכורכר' של אריק סיני, 'ילדות נשכחת' של נורית גלרון, 'ילד אסור ילד מותר' של ריקי גל, 'בואי נישאר' של גידי גוב, 'מילה טובה' של יהודית רביץ, הדואט של גלעד ופוליקר 'נמס בגשם', 'האור בקצה' של אריק איינשטיין ועוד רבים וטובים, בהם כמובן – 'אפר ואבק'.