מה משותף לבאך וללהקת רדיוהד? אישיותה הססגונית של פסנתרנית אחת

סתיו אחאי, המקפצת בקלילות תוססת מסגנון לסגנון עם יצירותיהם של השניים, מתמרנת בין הופעות ג'ז עם רביעיית הפסנתר שלה לבין הופעותיה כקלידנית הרכב הקאנטרי-פולק "ג'יין בורדו"

יעקב בר-און צילום: ללא
סתיו אחאי
סתיו אחאי | צילום: ויקטור מופרפוטו

האם יש מכנה משותף למלחין הקלאסי הדגול יוהאן סבסטיאן באך, למלחין המודרני היהודי-אמריקאי סטיב רייך וללהקת הרוק "רדיוהד"? - אולי לא תאמינו, אבל יש ויש והוא נעוץ באישיותה הססגונית של הפסנתרנית סתיו אחאי, המקפצת בקלילות תוססת מסגנון לסגנון עם יצירותיהם ולא רק מתוך הסבר שהיא איננה מסוגלת לעשות כל הזמן אותו דבר. מכל הטוב הזה אמורים ליהנות באי הופעתה בפסטיבל הג'ז באילת, בשישי בערב.

בת 30, אחאי, שלמדה במגמה הקלאסית בתלמה ילין ושירתה בצבא כמוזיקאית מצטיינת, שאז התקרבה לג'ז. היא נינתו של יוסף אחאי, המשורר והמתרגם, איש גבעת-ברנר ונצר-סירני. אחאי גדלה לא הרחק משם ברחובות במשפחה מוזיקלית. אביה, אבנר, שנפטר לפני שנה וחצי, היה נגן כלי-נשיפה ועליו היא אומרת ברגע של התרפקות, ש"הוא היה החבר הכי טוב שלי בעולם".

כמי שמוקפת במוזיקה מכל הצדדים, לא מפליא שגם בן-זוגה, נגן הקונטרבס דניאל הרלב, מטייל איתה באותם שבילים מוזיקליים, גם כחבר רביעיית הפסנתר שלה. איך זה עובד ביחד? - "במקרה שלי ושל דניאל זה משתלב מדהים. ברגע שהשמענו לזה לזה את המוזיקה של השני, היינו בהלם. זה נשמע כאילו גדלנו באותו בית. מהתחלה הייתה בינינו סינרגיה טבעית כזאת.  כשאני מנגנת משהו חדש, שמסתובב לי בראש, ישר הוא מלווה אותי בתופים. כשדניאל איתי בהופעות, זה מחזק אותי".

תגיות:
מוזיקה
/
פסטיבל הג'אז באילת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף