הופיעו עם דגל חיזבאללה - עכשיו קנדה צריכה להחליט

שני הרכבים מאירלנד ובריטניה עוררו סערה כשקראו "מוות לצה"ל" והביעו תמיכה בחמאס וחיזבאללה; גורמים יהודיים ופוליטיקאים דורשים למנוע את כניסתם להופיע בקנדה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין

בקנדה מתנהלים בימים אלה דיונים סביב שאלת חופש הביטוי, לאחר שארגונים יהודיים ופוליטיקאים קנדיים דורשים לאסור את כניסתם של שני הרכבים - ההרכב האירי Kneecap והצמד הבריטי Bob Vylan - בעקבות הצהרות חריפות נגד ישראל ותמיכה בארגוני טרור.

הלהקה קנייקאפ, Kneecap
הלהקה קנייקאפ, Kneecap | צילום: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

מנגד, מבקרי המהלך טוענים שמדובר בצנזורה פוליטית שמאיימת על מרחב הביטוי האמנותי. "כך לא פותרים מחלוקות בדמוקרטיה", אומר ג'יימס טורק מהמרכז לחופש הביטוי בטורונטו. גם חברי הלהקות טוענים שהם אינם תומכים באלימות, אלא יוצאים נגד הרג חפים מפשע.

למרות הסערה, Kneecap צפויים להופיע בקנדה בסתיו הקרוב, עם ארבע הופעות שכבר נמכרו מראש. אך גורמים פוליטיים - בהם חברי פרלמנט מהמפלגה השמרנית והליברלית - לוחצים לבטל את הגעתם. שרת ההגירה טרם הגיבה, אך משרדה מסר כי כל מקרה נבחן לגופו.

תגיות:
אנטישמיות
/
מוזיקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף