על פי הודעה לעיתונות, ההופעות בוטלו כתוצאה ממבצע לחצים שיצרו הארגונים הפרו-פלסטיניים. כחלק מהפעילות, הם פנו ישירות למקומות בהם תוכננו ההופעות ברחבי אוסטרליה, תוך מתן פרטים ספציפיים על מארגני ההופעות ובעלי המקומות. המטרה הייתה ליצור מכבש לחצים שיוביל לביטול ההופעות המתוכננות.
סיבוב ההופעות, שכלל 6 מופעים שנמכרו במלואם (סולד אאוט), היה מוזמן כבר שנה מראש. הקהל האוסטרלי מלווה את הלהקה במשך יותר מ-25 שנה של הופעות, עם מיליוני מעריצים.
כעת חוזרים אינפקטד מאשרום לביתן 1 באקספו תל אביב, המקום שבו ביצעו בעבר את "מופע העשור הראשון" שסימן את המעבר של מוזיקת הטראנס מהיערות אל לב העיר תל אביב. זוהי תגובתם הישירה לביטול הענק באוסטרליה.
המופע יהיה מוקדש לאלבום האייקוני "Vicious Delicious", שהפך לקלאסיקה בעולם המוזיקה האלקטרונית. האלבום כולל יצירות בלתי נשכחות כמו Becoming Insane, Special Place, Artillery ו-Heavyweight.
חברי אינפקטד מאשרום התייחסו הן למופע הישראלי והן לחרם האוסטרלי: "אחרי שבאוסטרליה החרימו אותנו, אנחנו באים להרים את תל אביב במסיבה עד אור הבוקר, מסיבה של אהבה וחיבור, המוזיקה תמיד תנצח והאור יגבר על החושך".