יצירתו האחרונה: מחזה פרי עטו של מאיר שלו ז"ל מוצג בתאטרון גשר

במעמד בני משפחתו של מאיר שלו ז"ל, נשיא המדינה וראש עיריית תל אביב יפו, נערכה בתיאטרון גשר הצגת הבכורה ליצירה האחרונה שכתב סמוך לפטירתו. זהו המחזה הראשון פרי עטו. הנשיא הרצוג: "מורשתו תמשיך לפעום"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תאטרון גשר בערב הבכורה של "האבות והאמהות" מאת מאיר שלו
תאטרון גשר בערב הבכורה של "האבות והאמהות" מאת מאיר שלו | צילום: דרור סיתהכל
3
גלריה

השבוע, התקיימה בתיאטרון "גשר" הצגת בכורה חגיגית של "האבות והאמהות", המחזה הראשון אי פעם שכתב שלו בחודשים האחרונים לחייו. את המחזה ביים עמית אפשטיין ועל הדרמטורגיה הופקד מחזאי הבית של התיאטרון רועי חן.

האבות והאמהות מאת מאיר שלו ז''ל תאטרון גשר
האבות והאמהות מאת מאיר שלו ז''ל תאטרון גשר | צילום: סרגיי דמיאנצ'וק
הנשיא הרצוג וצוות תאטרון גשר בערב הבכורה של ''האבות והאמהות''
הנשיא הרצוג וצוות תאטרון גשר בערב הבכורה של ''האבות והאמהות'' | צילום: דרור סיתהכל

הכבוד הזה לבעלי מלאכה, כך שמעתי, ניכר גם בעבודתו עם הבית המארח שלנו הערב, תיאטרון גשר, בעבודה המשותפת על המחזה שלו, הראשון, ולצערנו הרב גם האחרון. זה לא מובן מאליו שכותב בסדר הגודל שלו מקבל בשמחה הערות על שיפורים נדרשים בטקסט ומטפל בהן במהירות ובכובד ראש, כמו תלמיד שקדן. אבל למאיר שלו היה, כאמור, כבוד לבעלי מלאכה; ולכן לא פלא שבחר בתיאטרון גשר ובצוות המופלא שלו; כי מעטים אנשי התיאטרון שמשתווים להם.

אני מבקש להודות למשפחת שלו היקרה, ומעל לכל – לתיאטרון גשר הנהדר, שמיכל ואני חובבים ומעריצים גדולים שלו שנים רבות, לבמאי עמית אפשטיין, ולמנכ"לית – המנהיגה - לנה קריינדלין; ולהודות שוב למאיר שלו, שאין ספק שמורשתו תמשיך לפעום בלבבות כולנו; ושמי ייתן ונוכל כולנו לומר על עצמנו ביום מן הימים, שהיינו בעלי מלאכה כמוהו, ושידענו לאחוז כך במלוא החיות ובמלוא המחויבות, במלאכתנו ובחיים".

תגיות:
מאיר שלו
/
תיאטרון גשר
/
גשר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף