"עם יד על הלב אוכל לומר שמלכתחילה דפנה הייתה בין המועמדות לתפקיד, לאחר ששיחקה אצלי בתיאטרון חיפה את אמא של צ'רלי צ'פלין במחזמר 'צ'פלין' וכעת היא משתתפת עם אלון אופיר בהצגה המוזיקלית 'שוק המציאות'", אומר וגנר. "כך היה הכי טבעי בעולם לפנות לדפנה, יוצאת להקת הנח"ל כמו מירי והיא נענתה בלי היסוס, כמובן תוך הבעת צער על מה שקרה למירי".
וגנר משחזר את מה שאירע לזמרת אהובת הקהל: "בחזרות הבחנו שהרגליים של מירי היו מאוד-מאוד נפוחות עם פצע בולט. 'מירי, את חייבת לטפל בזה', אמרתי לה. אז התחילו הסתבכויות רפואיות ולנו הייתה הרגשה לא טובה. יום אחד קיבלנו ממנה הודעה שהיא לא תוכל להגיע לחזרה בגלל חום גבוה וסחרחורת. לאחר שסירבה להצעת התיאטרון להתאשפז, שלחנו לה אמבולנס. כעת, היא מודה שבכך הצלנו את חייה".
וגנר, 71, מביא את ניסיונו רב השנים כשחקן וכרקדן, כבמאי וככוריאוגרף, למחזמר "התחנה", שכתבו דפנה אנגל ושי להב ואותה מנהל מוזיקלית טל בלכרוביץ'. "לא היה לי קשר ישיר עם תחנת גלי צה"ל, שסביבה נרקמה עלילת 'התחנה'", מודה וגנר. "כשהיינו בלהקה צבאית (הוא שירת ב-71' בצוות הווי סיני עם מוני מושונוב, יצחק קלפטר ושלמה יידוב - י. ב-א), השמעת השירים שלנו בגלי צה"ל הייתה בשבילנו משהו שלא ייאמן, אבל גם אז, כמו היום, איימו לסגור את התחנה, מה שכמובן לא מצא חן בעינינו".
"עם הזיכרונות מאז נעניתי בלי לשאול יותר מדי שאלות לפנייה מתיאטרון חיפה לביים את 'התחנה', בעקבות 'צ'פלין' ו'שוק המציאות', כאמור", הוא מספר. "הרעיון המקורי של מנהלת התיאטרון, ניצה בן-צבי, היה לשלב אותי מראש כבמאי בתהליך כתיבת המחזמר, מה שהוא חלום רטוב של במאים, מה גם שיש כאן מסר פוליטי וחברתי".
אחרי התקופה המאומצת רבת ההופעות בצוות ההווי הצבאי, שהתרוצצה במרחבי ארץ-ישראל השלמה והגדולה ובה נחשף כשרונו של מוני מושונוב, בעוד שוגנר פיזז, הצחיק ואף נתן את קולו בשיר, הוא הלך ללמוד משחק בפקולטה לאמנויות באוניברסיטת תל-אביב. "אז אורנה פורת הפכה אותי לבן-טיפוחיה", הוא מציין.
מהתיאטרון נשאב וגנר במקביל אליו לבימוי אירועים גדולים כמו טקס הדלקת המשואות בהר הרצל וטקס פרס ישראל. הוא מודה שעל הצלחתו בבימוי האירועים שילם בתיאטרון. "ככה זה כאן, כשמאוד אוהבים לתייג אנשים", מעיר וגנר. "קיבלתי באהבה את התיוג שלי כבמאי של מחזמרים ושל אירועים, עד שבשלב מסוים עצרתי ומאז אני מתרכז בבימוי הפקות בתיאטרון כמו 'היירספריי'".