שמח ומבדח: הדרך החדשה והמיוחדת של מקומות העבודה לציין את פורים

לא רק סטנדאפיסט או די־ג'יי: לארגונים שמחפשים את הדרך האידיאלית לחגוג פורים עם העובדים, רעות ברבי וטל שלאכטמן, בעלות "שמש", מציעות סדנאות אימפרוביזציה ברוח החג: "יש בזה משהו משחרר ומצחיק"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
"שמש מופעים"
"שמש מופעים" | צילום: יחצ
2
גלריה

בימים אלה, כשמחלקות משאבי אנוש בחברות השונות עמלות על ארגון מסיבות הפורים לעובדים, שחקניות התיאטרון רעות ברבי וטל שלאכטמן מציעות פעילות קצת שונה: במקום עוד הופעה של די־ג'יי, סטנדאפיסט או זמר, השתיים, בעלות "שמש", עסק המתמחה בפעילויות אימפרוביזציה, מציעות דווקא סדנאות אלתור.

ברבי ושלאכטמן הכירו בלימודי המשחק. יחד, מתוך ניסיונן לאורך השנים על הבמה ובעבודה עם בני נוער, הן פיתחו כלים ויצרו את מה שהפך בית לסדנאות ומופעים, שבמסגרתו הן יכולות לשחק ולהדריך.

רעות ברבי וטל שלאכטמן
רעות ברבי וטל שלאכטמן | צילום: יחצ

שובר שגרה

לדבריהן, עולם האלתור משלב אלמנטים של גישה חיובית, ראש פתוח והקשבה, ועבודת צוות. כך הן גם צלחו את הקורונה - בדומה לאימפרוביזציה, הן השתדלו לאמץ גישה חיובית בתקופה לא פשוטה. בנוסף לפעילויות האימפרוביזציה המוקדשות לפורים, ב"שמש" ישנן הרצאות, סימולציות לשיפור מיומנויות תקשורת במקומות עבודה, מגוון פעילויות חינוכיות לנוער, סדנאות תהליכיות ומופעים לבתי ספר על בריונות ברשת, סמים ואלכוהול, מיניות, מגדר ועוד.

תגיות:
עבודה
/
פורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף